Annonce
Ugeavisen Vejen

Jagttegnsundervisningen begynder snart

Jagttegnslærer Ole K. Hansen spørger Frank Jepsen, om han vil skyde til en hare ved afstandstræningen. Afstandsbedømmelse er nemlig en del af jagtprøven. Foto Finn Østergaard.
Jagtundervisningen skydes i gang den 7. december, så hvis man vil have jagttegn til den kommende jagtsæson, så er det med at stille skarpt.

Vejen: Vil man være jæger, så kræver det et jagttegn. Jagtundervisningen skydes snart i gang, idet der tages hul på et nyt jagttegnshold den 7. december hos DOF Vejen Aftenskole, der holder jagtkurserne i samarbejde med Vejen Jagtforening og Askov/Malt Jagtforening.

Jagttegnskurset strækker sig hen over vinteren over 18 gange og godt 50 lektioners undervisning. Derudover må selvstudie forventes af kursisterne.

Der vil i jagttegnskurset blive undervist i vildtbiologi, vildtkendskab, naturforvaltning, jagtloven og våbenloven.

Annonce

Desuden kommer man på skydebane og lærer at håndtere et jagtvåben. Jagtprøven består af en teoretisk del med 40 spørgsmål, hvoraf de 36 skal være rigtige, samt en praktisk del, hvor våbenbetjening og evnen til at vurdere afstanden til relevante vildtarter indgår.

Jagt er populært - også blandt kvinder

Jagt er populært. Indenfor alle samfundslag og aldersgrupper har interessen for jagt været støt stigende i flere år. Populære tv-shows og naturpersonligheder giver også lyst og interesse til at blive jæger.

Gennem flere år har antallet af jagttegnsløsere været stigende. De seneste officielle tal viser ifølge Danmarks Jægerforbund, at der i den seneste jagtsæson var 177.103 jagttegnsløsere i Danmark.

Afstandsbedømmelsen og evnen til at vurderer, om man skal skyde på en bestemt afstand, bliver Pia Bangert Jepsen og de andre kursister spurgt om. Foto: Finn Østergaard.

Blandt jagttegnsløserne var der 11.587 kvinder. Det svarer til 6,5 procent og er den hidtil højeste procentsats, der nogensinde er registreret. Samme stigende tendens ses i lande, som Danmark almindeligvis sammenlignes med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce