Annonce
Ugeavisen Vejen

Jessie laver god gammeldags mad: Nu bliver hun ny forpagter på trafikeret rasteplads

De lokale og de sultne trafikanter må vente lidt endnu. Men 15. januar kommer der igen gang i Kragelund Rast ved Bække med Jessie Jensen som ny forpagter. Hun indfører en dagens ret med god, gammeldags dansk mad på bordet. Foto: Brian Lindholt
15. januar genåbner Kragelund Rast med Jessie Jensen som ny forpagter. Nu kommer dagens ret også på menuen.

Kragelund: De første tre lastbilchauffører er inde og vende det første kvarter under interviewet, så interessen er der. Men landevejens konger må have tålmodighed lidt endnu. Først 15. januar genåbner Kragelund Rast på hovedvej 469 tæt på Bække. Det bliver med 29-årige Jessie Jensen ved roret.

Der er lavet bad og toilet til lastbilchauffører. Og de nye rød- og hvidternede duge på bordene varsler forandringer. På væggene skal der historiske fotos op af de første ejere.

- Det giver sådan en rustik stemning, siger Jessie Jensen, der også udvider menukortet ved siden af de klassiske pølser, pommesfrites, burgere, kebab- og pølsemix samt halve grillkyllinger.

Annonce

- Der kommer en dagens ret på menuen og madplaner 30 dage frem. Det bliver god gammeldags dansk mad og kan eksempelvis være stegt flæsk med persillesovs, millionbøf, biksemad, stegt lever, boller i karry, boller i selleri, flæskesteg og så videre, siger Jessie Jensen.

Der kommer en dagens ret på menuen og madplaner 30 dage frem. Det bliver god gammeldags dansk mad.

Jessie Jensen, ny forpagter af Kragelund Rast

Dagens ret kan meget vel også blive ud af huset.

- Jeg ved fra mit arbejde som social- og sundhedshjælper, at flere ældre efterspørger god gammeldags dansk mad. Det er ikke rigtig til at få nogle steder, siger Jessie Jensen.

Lange arbejdsuger

Til dagligt arbejder hun som social- og sundhedshjælper for Svane Pleje. Det har hun tænkt sig at fortsætte med ved siden af. Planen er så, at Jessie Jensen efter morgenvagten fortsætter på Kragelund Rast fra klokken 12-21 alle ugens syv dage i starten. Så må efterspørgslen afgøre, om der skal ekstra hænder til hen ad vejen.

- Jeg er vant til arbejde meget på ugentlig basis og har haft arbejdsuger på op mod 130 timer. Indenfor mit fag som social- og sundhedshjælper er der mangel på arbejdskraft, så man kan næsten få alle de vagter, man ønsker, siger Jessie Jensen.

Jeg er vant til arbejde meget på ugentlig basis og har haft arbejdsuger på op mod 130 timer.

Jessie Jensen, ny forpagter af Kragelund Rast

Social- og sundhedshjælper-arbejdet handler blandt andet om at vise omsorg, yde personlig pleje og skabe smil i hverdagen. Forpagterjobbet byder også på masser af menneskelig kontakt. Det passer perfekt til et socialt menneske.

- Jeg elsker at lave mad og bage. Og jeg elsker at glæde andre, siger Jessie Jensen, der slog til, da den forrige forpagter valgte at stoppe.

- Jeg har arbejdet her før, og det er også lidt af en drøm at være sin egen chef. De lokale og folk i omegnen er gode til at bakke op, og sådan skal det være, siger Jessie Jensen.

Annonce

Dyreglad forpagter

Oprindelig er Jessie Jensen fra Silkeborg, men som teenager kom hun her til området via Bramming. Ved siden af arbejdslivet er hun også glad for dyr.

- Vi har fire heste, tre æsler, 10-12 høns, fire kælegrise, to geder og to tyrekalve, siger Jessie Jensen, der i tidernes morgen også har stillet op for Silkeborg Sports Rideklub i dressur.

En stor køkkenhave er også på ønskelisten hjemme i privaten.

Annonce

God modtagelse

Indtil videre har modtagelsen på Kragelund Rast været overvældende positiv inden genåbningen 15. januar.

- Jeg er blandt andet med i en chauffør-gruppe på Facebook med over 6000 medlemmer, og Kragelund Rast har allerede fået de første 678 likes inden genåbningen. Jeg er overbevist om, at jeg godt kan lave en god forretning ud af det her, siger Jessie Jensen.

Jessie Jensen

Alder: 29 år.

Bopæl: Bække.

Opvækst: Silkeborg.

Samlever: Ja.

Civilt job: Social- og sundhedshjælper hos Svane Pleje.

Aktuelt: Jessie Jensen er ny forpagter på Kragelund Rast, der genåbner 15. januar.

Vi er ikke på Route 66 i USA, men mekanismerne er de samme på Kragelund Rast. Lastbilchauffører og trafikanter bliver sultne. Alene under interviwet er de tre første lastbiler inde og vende, men de må vente til 15. januar, før Jessie Jensen åbner. Så er der til gengæld solid dansk mad på menukortet ved siden af den klassiske grillmad. Foto: Brian Lindholt
29-årige Jessie Jensen bliver sin egen chef 15. januar på Kragelund Rast. Og hun er vant til at tage fat med lange arbejdsuger. Foto: Brian Lindholt
Der er kommet nye klassiske rød- og hvidternede duge på bordene hos Kragelund Rast. Jessie Jensen vil skabe en rustik stemning. Hun elsker at lave mad og glæde andre. Foto: Brian Lindholt
Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce