Annonce
Ugeavisen Vejen

Julekalender på video har taget eleverne med storm

Brørupskolens julekalender-video, der har julenisserne Glimmer og Bimmer i hovedrollerne, har taget eleverne i Brørupskolens indskoling med storm. Foto: Søren Dippel
To af pædagogerne på Brørupskolen har skabt en helt ny juletradition for eleverne i indskolingen. Den handler om julenisserne Glimmer og Bimmers jagt på Julemandens magiske ske.
Annonce

Brørup: Til trods for, at det er jul både her og der, og at der er julekalendere alle vegne, er det lykkedes et par af pædagogerne i indskolingen på Brørupskolen at toppe de yngste elevers hitliste over foretrukne julekalenderudsendelser på tv.

Deres hjemmeproducerede julekalender-video med et afsnit for hver dag i kalenderen, bliver vist på storskærm ved morgensamlingen, og den er i den grad blevet godt modtaget. Videoens to hovedpersoner – to julenisser ved navn Glimmer og Bimmer - har taget eleverne med storm.

- Det er bare en skør idé, vi fik. Vi snakkede lidt om det, og besluttede så: Vi gør det!

Sådan fortæller Dorte Hammer, der spiller rollen som Glimmer i videoen.

- Ja, og dermed har vi skabt en ny juletradition på Brørupskolen, siger Allan Lund Potter, der spiller rollen som Bimmer.

Han røber, at næste års efterfølger allerede er i støbeskeen.

Også Tirslundstenen er kommet med i Brørupskolens julekalender-video. Den sten, tror Bimmer, er en tissesten. Foto: Søren Dippel
Annonce

Stjålet magisk ske

Medvirkende til julekalenderens store succes blandt Brørupskolens elever i 0. til 3. klasse er også, at flere af kalenderens afsnit er blevet optaget let genkendelige steder rundt omkring i Brørup og omegn.

- For eksempel tryller vi os frem til de forskellige steder – Slottet i Sønderskov, præsten i Folding og Tirslundstenen, som jeg i videoen tror er en tissesten, siger Allan Lund Potter.

Hver dag ved morgensamlingen sidder knap 200 forventningsfulde elever parate til dagens låge, og her bliver der skrålet godt med på kalenderens sange. At de to julenisser Glimmer og Bimmer samtidig har sørget for at forberede sjove løjer under dagens afsnit, skaber også stor jubel.

- Vi har gjort os store bestræbelser for, at eleverne ikke skulle kunne genkende os i vores kostumer. Men der er selvfølgelig nogle af børnene, der har regnet ud, hvem vi i virkeligheden er, siger Bimmer og røber, at han er blevet genkendt.

- Vi kender dig på dit armbåndsur, har de pågældende elever fastslået.

- Når de ser os uden kostumer på i Brørup by, kan vi høre, at de siger: Der er Bimmer og Glimmer, siger Allan Lund Potter.

- Det er fedt, at vi på Brørupskolen har en ledelse, der bakker op om vores skøre ideer, siger Dorte Hammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce