Annonce
Ugeavisen Vejen

K. Hansen 125 år: Optog med lastbiler og Vejen Garden gennem byen på lørdag

Jakob W. Hansen overtog i 2012 som fjerde generation rattet i K. Hansen. Familien købte transportfirmaet i 1924. Da havde virksomheden eksisteret i 28 år under en række forskellige ejere. Det betyder, at firmaet med jævne mellemrum kan markere et jubilæum og invitere til fest - nemlig i forhold til firmaets stiftelsen for 125 år siden  og familiens Hansen overtagelse for 97 år siden. Om blot tre år har familien Hansen altså 100 års jubilæum. Foto: Joan Karlsen
Vognmandsfirmaet bruger festbudgettet på gavekort til medarbejderne til en glad aften i byen.

VEJEN: Vognmandsfirmaet K. Hansen i Vejen fylder 125 år, og det kommer ikke til at gå stille af. Og det kommer heller ikke til at ske i det skjulte.

Tværtimod er hele byen og oplandet inviteret med på en kigger på lørdag 1. maj kl. 10.30 til 12.00, når alle firmaets 60 lastbiler kører i optog gennem byen med Vejen Garden i spidsen.

Det kan ikke undgå at blive en festlig markering af de mange år, Hansen har været på farten med gods.

- Vi fejrer 125 års jubilæum, og det vil glæde os at fejre det med borgerne, fortæller indehaver og direktør Jakob W. Hansen.


Vi fejrer 125 års jubilæum, og det vil glæde os at fejre det med borgerne.

Jakob Wiborg Hansen


- Kl. 9 mødes vi ved firmaet på Park Alle for at gøre klar til optoget bl.a. med balloner på bilerne, og kl. 10 er der afgang fra Park Alle mod byen. Selve optoget indledes kl. 10.30. Vejen Garden fører an fra Vejen Kirke til Aldi.

Jakob W. Hansen fortæller, at optoget følger Esbjergvej, Nørregade, Ahorngade, Fuglesangsalle, Plantagevej, Søndergade og retur.

Derefter samles medarbejderne til en lille sammenkomst på firmaets adresse.

K. Hansen havde en plan om en større fest til oktober, men har i stedet besluttet, at hver medarbejder, der deltager i festlighederne på lørdag, modtager et gavekort på 600 kr, som kan bruges på et selvvalgt spisested i Vejen Kommune.

- På den vis kan vi sprede glæde for både medarbejdere og restaurationer, som har været gennem en lang nedlukning og godt kan bruge flere kunder netop nu. Hver medarbejder/familie kan holde en lille jubilæumsfest, og vi kan give noget tilbage til vores lokalsamfund, forklarer Jakob W. Hansen.

K. Hansens store lastbiler kører på lørdag i optog gennem Vejen. Foto: K. Hansen
Transportfirmaet K. Hansen brugte i de første år heste som drivkraft. Foto: K. Hansen
Vejen Garden akkompagnerer K. Hansens optog gennem Vejen lørdag formiddag. Foto: Steen Rasmussen
K. Hansen kørte træ til savværket i 30'erne. Foto: K. Hansen
Tørv til opvarmning blev hentet i moserne. Billedet er fra 1933. Foto: K. Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank kan ikke længere være sin kones bedste ven: Nu har han sat hende fri 8:9

Annonce