Annonce
Ugeavisen Vejen

Kartoffelfestival: Værsgo' at smage på varerne

Brygger Tim Hyldal præsenterede sin nye kartoffeløl ved en af Kartoffelfestivalens arrangementer på Hovborg Kro. Deltagerne smagte syv af bryghusets 28 varianter - fire lyse og tre mørke øl. Foto: Steen Rasmussen
Kommunens eneste bryghus rundede kartoffeldagene i Hovborg af, og BJ Agro satte punktum med en vandring gennem ølmarken.
Annonce

HOVBORG: Nogle kan bedst lide moderen. Andre foretrækker datteren!

Sådan er det med smag og behag.

Og sådan er det med lyst og mørkt øl.

Brygmester Tim Hyldal, Bække, har en forkærlighed for det mørke, men da han for tre, fire år siden sendte sine egne øl ud i butikkerne, fandt han hurtigt ud af, at der er et stort marked for det lyse.

- Laver du ikke også snart en lys pilsner, blev jeg spurgt, og da tilstrækkeligt mange havde efterlyst pilsneren, måtte jeg jo hellere brygge en, fortalte Hyldal ved ølsmagningen med små retter på Hovborg Kro onsdag aften med et lille halvt hundrede deltagere.


Da tilstrækkeligt mange havde efterlyst pilsneren, måtte jeg jo hellere brygge én.

Tim Hyldal


Annonce

28 slags øl

Siden fulgte en række forskellige lyse øller fra Hyldals Bryghus, som nu i alt kan levere 28 varianter i lyse og mørke nuancer.

Om det var et signal om, hvilken farve der faktisk er den mest solgte eller bare en tilfældighed er ikke til at vide, men blandt de serverede syv øltyper var der i al fald en lille overvægt til den lyse side. Pilsneren vandt 4-3 over klassikeren.

Og blandt pilsnerne var den nye kartoffeløl mest klassisk. En fremragende pilsner, hvor man skal have en lige så fremragende næse for at finde kartoffelsmagen i den let bitre drik. Derimod var der ingen tvivl blandt i al fald et par deltagere, da hampøllen kom på bordet. Den har en ganske karakteristisk smag fra de skæve 60'ere.

Hyldals Bryghus er det eneste bryggeri i Vejen Kommune, så hvis man går efter lokale varer er man vejen vist. Den fører til Bække.

Annonce

Ydun-kartoflen

Ølsmagningen, som sluttede med juleøllet, var sidste kapitel i årets amputerede Kartoffelfestival i Hovborg, men BJ Agro fulgte temaet op torsdag formiddag ved markvandringen for kartoffelavlere og forretningsforbindelser.

Indehaver Benny Jensen indledte mødet med at fortæller om øllet og Ydun-kartoflen, som han har leveret til brygningen af kartoffeløllet.

Han benyttede også lejligheden i kartoffelmarken til at dokumentere, at hans bladgødning har en meget gunstig virkning på kartoflernes vækst og modstandskraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce