Annonce
Ugeavisen Vejen

Kendte skuespillere gæster Baldersbæk

Skuespillerinden Lone Hertz er en af de skuespillere, der den 27. september gæster Baldersbæk Plantage. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
En række kendte skuespillere besøger den 27. september Baldersbæk Plantage, hvor de har indvilget i at formidle stedets historie gennem en række dramatiske tekster udarbejdet af den Reumert-nominerede dramatiker Simone Isabel Nørgaard.
Annonce

Baldersbæk: En af de mest garvede kræfter er den 81-årige skuespillerinde Lone Hertz, der som alderspræsident i truppen glæder sig til at udbrede kendskabet til denne del af Danmarkshistorien.

Lone Hertz debuterede tilbage i 1951 og har spillet med i mere end 35 film, så de fleste kender sikkert allerede den erfarende skuespiller.

Herudover medvirker Malene Beltoft Olsen, som gjorde sig positiv bemærket i den Oscar-nominerede kortfilm "Silent Nights," og snart kan hun opleves i Ole Bornedals nye film "I skyggen af mit øje." Derudover har også Anja Owe sagt ja til at komme. Hun har senest medvirket i filmen "Lykke-Per."


Det er en stor glæde, at så mange stærke kræfter har indvilget i at deltage i projektet.

Kristian Grumme Nielsen, skuespiller


- Det er en stor glæde, at så mange stærke kræfter har indvilget i at deltage i projektet, fortæller ophavsmanden til projektet, skuespiller Kristian Grumme Nielsen.

Kristian Grumme Nielsen, der oprindeligt kommer fra området omkring Baldersbæk Plantage, arbejder i øjeblikket i København, og til december medvirker han i den anmelderroste forestilling "Jul i skilsmisseland" på Aveny-t. Han deltager også selv på dagen.

Annonce

Speciel oplevelse

Der venter således publikum en helt specielt kulturel oplevelse til urpremieren, som finder sted i forbindelse med indvielsen af de nye "Hede-Selskabs–Bænke" ved Baldersbæk Plantage.

Det er foreningen til bevarelse og formidling af natur- og kulturmiljøet i de danske skove, der står bag arrangementet, som finder sted søndag den 27. september klokken 14.

Programmet

Dagens program byder blandt andet på:

Hovborg Hubertusblæsere blæser i gang, og bænkene indvies.

Den medbragte kaffekurv nydes - sammen hver for sig.

Fortællinger ved blandt andet Vibeke Højen fra Hedeselskabet og Lars Ringborg fra Rebilcenteret.

Klassisk sanger Kirstine Bonde synger sange fra århundredeskiftet.

Guidet tur, hvor fortællingen om Baldersbæk udføres af skuespillere rundt i lystskoven.

Deltagelse i arrangementet er gratis, men på grund af coronasituationen skal man tilmelde sig via https://billetto.dk/e/indvielse-af-hede-selskabs-baenkene-billetter-472838.

Arrangementet er støttet af Slot- og Kulturstyrelsen, Hedeselskabet, Vejen Kommune, Varde Kommune og Billund Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Gilde hos nykåret Gazelle

Annonce