Annonce
Ugeavisen Vejen

Kirken tændte lys for dagplejens små julenisser

Mange børn og deres dagplejere deltog torsdag i Vejen Kirkes dagplejejul. I dagens anledning var døbefonten blevet pyntet op med 24 små julelys og et stort alterlys. Foto: Søren Dippel
100 børn og deres dagplejere deltog torsdag i Vejen Kirkes dagplejejul, Her mødte de kirkens egen Nisse Mikkel godt bakket op af kirkens flinke kordegn, Majbritt Skovbjerg, og kirke- og kulturmedarbejder Christina Daugaard Frandsen.
Annonce

Vejen: Om der er nisser med risengrød på loftet af Vejen Kirke, ved sikkert kun julemanden, men torsdag var der i hvert fald et stort rykind af små julenisser i kirken. Det var dagplejerne og deres børn, som var blevet inviteret til et af kirkens julearrangementer. Det er arrangementer, der nærmest kommer som små kulørte julekugler på en snor her i december.

Et helt kontingent af barnevogne, som var blevet linet op udenfor kirken, vidnede om et stort rykind – ikke bare en gang, men to gange i løbet af formiddagen.

Så mange børn og dagplejere havde nemlig bebudet deres deltagelse, at kirke- og kulturmedarbejder, Christina Daugaard Frandsen, havde delt arrangementet, som var blevet døbt Dagplejejul, i to afdelinger. Den første fandt sted klokken 09.00, og den anden tog sin begyndelse klokken 10.15.

Også hjemmegående forældre med børn i dagplejealderen var velkommen til at tage del i begivenhederne.

Det samme var Vejen Kirkes kordegn, Majbritt Skovbjerg, der bød velkommen med julesange – blandt andre den som Nissebanden har gjort til et julehit:

Det er risengrød,

der gør næsen rød,

og kanel blir strøed,

det gør skorpen sprød.

Den fik Majbritt Skovbjerg dog næsten lov til at synge solo. Til gengæld blev for alvor der sunget med på På loftet sidder nissen med sin Julegrød.

Julegudstjenester

Vejen Kirke inviterer alle byens børn og voksne til julegudstjenester tirsdag den 24. december.

Klokken 13.00 ved Peter Kiel Nielsen.

Klokken 14.30 ved Henrik skov-Pedersen.

Klokken 16.00 ved Else-Marie Hoffmeyer.

Annonce

Ned i skjul

Med sig havde Majbritt Skovbjerg Vejen Kirkes Nisse Mikkel, der fik lov til at give den som en bugtalerdukke til stor fryd for dagplejernes små julenisser.

De havde indtaget kirkegulvet, hvorfra de ivrigt fulgte med i alle løjerne – blandt andre store kulørte balloner. I dagens anledning var døbefonten blevet pyntet op med 24 små julelys og et stort alterlys. Sikkert klog af skade og sikkert også på grund af sprængfaren, skyndte kordegnen sig at puste lys ud. Alligevel lykkedes det en og anden at få en af ballonerne til at briste med et stort knald.

Kulørte sifontørklæder så lette som edderkoppespind gjorde også lykke. Lige som englene i Et barn er født i Betlehem dalede de ned i skjul og indhyllede dagplejere og børn i farverige slør.

Størst lykke gjorde alle de lige så farverige sæbebobler. Hver dagplejer fik således udleveret en lille beholder med sæbevand og en lille tilhørende ring til at puste sæbebobler med. Boblerne svævede lystigt omkring i kirkerummet til stor fryd, mens alle de små dagplejejulenisser forsøgte at fange dem.

Rækken af julearrangementer i Vejen Kirke begyndte allerede 1. december, da minikonfirmanderne holdt deres afslutning og fik lov at tænde adventskransen. Børnene i børnehaverne har også være til børnehavejul i kirken sammen med sognepræst Peter Kiel Nielsen, der fortalte om juleevangeliet.

Den 19. december inviterer kirken 4.- klasserne på Grønvangskolen og Østerbyskolen til skolejul og krybbespil.

Kirke- og kulturmedarbejder Christina Daugaard Frandsen akkompagnerede alle julesangene på klaver. Foto: Søren Dippel
Dagplejer Vibeke Eskildsen fik lov at blæse sæbebobler. Imens forsøgte børnene at fange dem. Foto: Søren Dippel
Søde små julenisser deltog og i Vejen Kirkes dagplejejul. Foto: Søren Dippel
Med sig havde Majbritt Skovbjerg Vejen Kirkes Nisse Mikkel, der fik lov til at give den som en bugtalerdukke til stor fryd for dagplejernes små julenisser. Foto: Søren Dippel
En af nisserne forsøgte ihærdigt at forcere rækværket, hvor kirkeængerne normalt går til alters. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce