Annonce
Ugeavisen Vejen

Kommunen går i gang med at trafiksikre Præstevænget

Kommunen forventer, at arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden på Præstevænget begynder i denne uge. Illustration: Vejen Kommune
Venstresvingsbane, krydsningsheller samt ny belysning skal forbedre trafiksikkerheden på Præstevænget. Arbejdet med forbedringerne begynder i denne uge.
Annonce

Vejen: Vejen Kommune tager nu hul på en lang række foranstaltninger på Præstevænget fra lyskrydset på Fuglesangsallé og vestpå i retning mod rundkørslen ved Asbovej, der skal være med til at få trafikanterne til at sænke hastigheden på den stærkt trafikerede strækning, hvor der i efteråret 2020 er målt et gennemsnit på 7200 biler pr. døgn.

Der anlægges blandt andet en krydsningshelle vest for t-krydset ved Fr. d. 7.'s Gade og Præstevænget. Herfra og frem til den kommende venstresvingsbane ved Sveistrups Have udlægges et midterareal i rød asfalt, som ligger i niveau med den øvrige asfaltbelægning.

Midterarealet afgrænses med striber, og derved indsnævres køresporene til 3,5 meter på hver side af midterarealet. De yderligere ændringer sker hovedsageligt i området ud for de nye boliger i Sveistrups Have. Her etableres der krydsningsheller til de bløde trafikanter.

- Vi er glade for, at Vejen Kommune har fokus på at forbedre trafiksikkerheden for området. Det er et stort ønske for vores beboere, at de kan komme sikkert over vejen, når de skal ind i byen på cykel eller gåben, siger Christian Skovfoged, der er direktør for boligselskabet HAB, i en pressemeddelelse.

Annonce

For høje hastigheder

I den nordvestlige ende af Præstevænget er der konstateret alt for høje hastigheder. Senest er der målt en gennemsnitshastighed på 63,8 km/t på strækningen - heraf kører 17,3 procent stærkere end 70 km/t. Den nuværende hastighed på 60 km/t på strækningen nedsættes ikke, men da køresporene indsnævres, og man fremover ikke kan overhale, forventer kommunen, at trafikanterne automatisk nedsætter hastigheden.


Vi er glade for, at Vejen Kommune har fokus på at forbedre trafiksikkerheden for området. Det er et stort ønske for vores beboere, at de kan komme sikkert over vejen, når de skal ind i byen på cykel eller gåben.

Christian Skovfoged, direktør, boligselskabet HAB


I forbindelse med projekteringen har Teknik & Miljø været i dialog med et transportfirma om udformningen af strækningen, så der samtidig tages hensyn til de særtransporter, som benytter Præstevænget. Formand for Udvalget for teknik & miljø, Vagn Sørensen, glæder sig til at se det færdige resultat.

- Med de mange attraktive boligområder, der efterhånden er bygget i Vejen nord, forsøger vi på denne måde at gøre området mere bynært. Både ved at højne trafiksikkerheden på Præstevænget og ved at etablere vejbelysning på strækningen, siger Vagn Sørensen.

Vejen Kommune forventer, at arbejdet begynder i denne uge, og at projektet er færdigt ultimo uge 48. Kommunen gør opmærksom på, at der konstant vil være åbent for trafik, dog reduceres hastigheden af hensyn til de medarbejderne fra entreprenør Henning Have A/S, der skal arbejde med helleanlæggene i perioden.

Annonce

Forbedring for bløde trafikanter

I forbindelse med projektet kommer der gadelys på begge sider af Præstevænget fra Fr. d. 7.'s Gade frem til rundkørslen ved Boulevarden. Der kommer ligeledes stibelysning på den dobbeltrettede cykelsti fra Vester Alle til Boulevarden.

I 2021 forventer Vejen Kommune at trække den dobbeltrettede cykelsti ved Skolegade væk fra Præstevænget og samtidig etablere en krydsningshelle.

Arbejdet med at sikre det trafikerede kryds Fuglesangsallé og Præstevænget ventes at gå i gang i begyndelsen af 2021. Projektet indeholder etablering af et intelligent signalanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

HJ-Tools fylder 10 år

Annonce