Annonce
Ugeavisen Vejen

Kommunen kommer med opfordring: Selvisolationen skal overholdes

Egon Fræhr, borgmester Vejen Kommune, opfordrer borgere, der venter på at blive testet for coronavirus, til at gå i selvisolation, så de ikke risikerer at smitte andre. Arkivfoto: Chresten Bergh
Vejen Kommunes borgmester opfordrer på det kraftigste til, at borgere, der venter på at blive testet for coronavirus, sørger for at gå i selvisolation, så de ikke risikerer at smitte flere.
Annonce

Vejen Kommune: De seneste uger har der været flere enkelte smitteudbrud med covid-19 på skoler og i dagtilbud i Vejen Kommune.

I nogle tilfælde har det betydet, at over 100 børn og voksne skulle testes, og det er mange børn og medarbejdere der bliver berørt og som skal i selvisolation, indtil der ligger et negativt testsvar. Mange bliver berørt, når en eller to personer er smittede, fordi der er risiko for et stort lokalt udbrud, hvis smitten ikke opdages i tide.

Elever og medarbejdere bliver derfor kun sendt hjem til testning og dermed selvisolation, når det vurderes at være absolut nødvendigt i forhold til den konkrete situation.


Vi har fortsat brug for alles hjælp og opbakning til at gennemføre selvisolation så isoleret som muligt. På den måde sikrer vi, at så mange børn, unge og medarbejdere som muligt kan fortsætte i dagtilbud og undervisning uden at skulle sendes hjem.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune


- Senest er der desværre begyndt at dukke lokale smittetilfælde op, som kan spores tilbage til misforstået eller mangelfuld overholdelse af selvisolation, eller som skyldes manglende kommunikation. Det er på mange måder fuldt forståeligt, fordi vi vel alle sammen er ved at være godt og grundigt trætte af corona, restriktioner og påbud. Men det er fortsat vigtigt at overholde selvisolation, når man nu er sendt hjem, og det er vigtigt at kommunikere internt i familier, vennekredse og andre forsamlinger, hvis der opstår smitte, siger Egon Fræhr, borgmester i Vejen Kommune, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at en overtrædelse af selvisolationen kan have konsekvenser for mange andre, både i privaten, men også i skolen eller på arbejdspladsen, og derfor appellerer han til, at alle gør hvad de kan for at overholde selvisolationen, hvis de er konstateret smittet eller i risiko for at være det.

- Vi har fortsat brug for alles hjælp og opbakning til at gennemføre selvisolation så isoleret som muligt. På den måde sikrer vi, at så mange børn, unge og medarbejdere som muligt kan fortsætte i dagtilbud og undervisning uden at skulle sendes hjem, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

HJ-Tools fylder 10 år

Annonce