Annonce
Ugeavisen Vejen

Kongstedgårds Alle forskønnes med flora

Jesper Eskelund, Frisendahl, landskabsarkitekt Signe Hvergel Petersen fra Vejen Kommune og Bent Kristoffersen, projektleder hos Vejen Forsyning, glæder sig til at se de mange planter blomstre på Kongstedgårds Alle. Pressefoto.
Vejen Forsyning skaber i samarbejde med Vejen Kommune og Byblomst mere liv i grøfter og regnvandsbassiner på Kongstedgårds Alle.
Annonce

Vejen: De seneste år budt på nogle af de vådeste somre og den højeste grundvandsstand nogensinde. Eksperterne er efterhånden enige om, at klimaforandringerne vil medføre endnu flere kraftige regnbyger, samt at grundvandsstanden forsat vil stige. Kombinationen af øgede nedbørsmængder og stadig større bebyggelse i byerne resulterer i, at der er steder, hvor regnvandet simpelthen ikke kan ledes væk.


Vi håber, at områdets beboere vil få rigtig meget glæde ud af de blomstrende planter i mange år frem.

Bent Kristoffersen


Lokal Afledning af Regnvand - i daglig tale LAR, er en metode til håndtering af regnvand på egen grund i stede for at lede regnvandet i kloarken. Med LAR håndteres regnvandet så tæt på kilden som muligt. På Kongstedgårds Alle skal regnvand håndteres på terræn, og med plantning af forskellige stauder i grøfter og regnvandsbassiner forsinkes regnvandet inden det ledes til kloakken, fordamper eller siver ned.

Annonce

Blomstr og regnvandsbassiner reducerer driften

LAR–løsningen på Kongstedgårds Alle giver byen og lokalområdet en rekreativ værdi, samtidigt med at det reducerer vedligeholdet af arealerne. Stauderne holder ukrudtet nede. Efter de første år skulle stauderne gerne dække jorden helt.

Det er Vejen Forsyning, der står for indkøb af og plantning af stauderne, Byblomst leverer de forskellige planter og Vejen kommune, der står for den fremtidige vedligeholdelse af arealerne.

- Stauderne plantes sidst i oktober måned og det bliver rigtig spændende at følge planternes vækst fremover. Det har været et spændende projekt, og vi håber, at områdets beboere vil få rigtig meget glæde ud af de blomstrende planter i mange år frem, siger Bent Kristoffersen, projektleder Vejen Forsyning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

HJ-Tools fylder 10 år

Annonce