Annonce
Ugeavisen Vejen

Konkurrence: Vind billetter til årets julefilm

Malous Jul har Danmarkspremiere den 19. november. Du kan blive den heldige vinder af to billetter til filmen, der kan ses i Rødding og Brørup Bio. Foto: Martin Top Jacobsen
En af årets danske julefilm har premiere den 19. november. Ugeavisen Vejen sætter 2 x 2 billetter på højkant.

Malou kommer i familiepleje hos juleglade Bibi og Leif på den lille ø, Lunø. Stemningen er mildt sagt presset; Malou hader både julen, øen og plejeforældrene. Tingene bliver ikke nemmere, da Malou opdager den hidsige gårdnisse Nils, der vil gøre alt for at få Malou smidt væk fra øen igen. De aftaler en nisse-ed om, at Malou skal lave så meget ballade som muligt. Men da Malou for første gang oplever, at blive både set og omfavnet af Bibi og Leif, indser hun, at hun alligevel gerne vil blive på øen. Men pagten med nissen kan ikke ændres. Med en sur nisse i hælene, skal Malou nu overbevise sin nye plejefamilie om, at de kan stole på hende. Ikke nogen nem opgave når den lille nisse viser sig at være både livsfarlig og et rigtigt grødhoved.

Holdet bag

Malous Jul er instrueret af Claus Bjerre, som tidligere har stået bag seks af de bedst sælgende Far Til Fire-film og tv-serien Karrusel. Manuskriptet er skrevet af Claus Bjerre og Frederik Nørgaard.

Filmen produceres af Ja Film, som har 20 års erfaring som animationsstudie. Malous Jul er det aarhusianske produktionsselskabs debut som live-action producent. Ja Film har tidligere produceret bl.a. tv-serien og filmen om ”Vitello”, som havde stor succes på DR og i de danske biografer.

Instruktøren Claus Bjerre fortæller:

Min intention med ”Malous Jul” er at give familiefilmen et frisk pust. Hovedpersonen Malou er en kompleks pige og selv om hun er ulydig, føler vi for hende. Nissen er ikke kun sød og venlig, men også krakilsk og livsfarlig, og tager udgangspunkt i den oprindelige mytologi om den nordiske nisse, ligesom filmen dyrker den danske jul og dens traditioner. Fortællingen har kant og handler om ægte problemer. Sproget er hverdagsagtigt og upoleret. Humoren har bid og er ikke bare fjolleri. Der er større diversitet og mere autenticitet. Min drøm er det bliver en ny juleklassiker der kan ses mange år ud i fremtiden.

Malous Jul er primært optaget på forskellige locations i Syddjurs Kommune.

For at deltage i konkurrencen skal du senest torsdag den 19. november klokken 15 sende en mail til red.vejen@ugeavisen.dk - skriv konkurrence i emnefeltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce