Annonce
Ugeavisen Vejen

Kultur på tværs fra barokken til punken

De første til at få en tur med tidsmaskinen var Andreas og Clara fra Ølgod. De havde taget deres bedsteforældre fra Skodborg med. Her får de en musikalsk oplevelse fra barokkens tidsalder Foto: Søren Dippel
Vejen Kommune og Trekantområdets Festuge bød tirsdag på et overflødighedshorn af kulturelle aktiviteter for børn. På Basen havde Vejen Musikskole, Jels Vikingespil og Studio 73 gang i en fælles tidsmaskine.
Annonce

Vejen: Hver ting til sin tid - eller rettere sagt: alting har sin tid - også musikken. Der var engang, unge mennesker foretrak at danse til jazzmusik, men det er efterhånden ved at være mange år siden. Går vi langt nok tilbage i historien, foretrak kongerigets adelige at lægge øre til barokmusik, og i romantikken var det Beethoven, som var toppen af poppen. Sådan har musikken og samfundet med forandret sig fra tid til anden.

Tiderne skifter, og det gjorde den også, da en række aktører og arrangører som for eksempel Vejen Kommune og Trekantområdets Festuge bød på et overflødighedshorn af kultur for børn.

Her er det klarinettist og musikskolelærer Maria Jímenez Pardo, som forklarer om sit instrument og om romantikkens komponist Robert Shumann og hans "Pezzi Fantastici, opus 73". Foto: Søren Dippel

Børnekultur på Tværs lød overskriften på tirsdagens mange oplevelser. På Basen i Vejen var det Vejen Musikskole, Studio 73 og Jels Vikingespil, der var gået sammen om at præsentere deltagerne i arrangementet for en tidsmaskine, og det bogstaveligt talt for fuld musik.

Tidsmaskinens historiske facts stod Jels Vikingespils Janus Lynggaard for at fortælle om, og det lige fra Johan Sebastian Bach til Vietnamkrigen. Foto: Søren Dippel

- Hver for sig har vi tidligere deltaget i Kultur på Tværs, men denne gang vil vi prøve noget nyt, og derfor har vi besluttet at samarbejde om at give børnene en oplevelser med teater, musik og historiske facts gennem tiderne, siger Vejen Musikskoles souschef Jan Rohde Pedersen.

Musikskolens Mads Fynbo Lassen gav guitaren hele armen sammen med David Sachsen Skjold på trommer med punkmusik af Ramones: "I wanna be Sedated" og "Blitzkrieg Bob". Foto: Søren Dippel

Sådan fik byens børn på skift lejlighed til at få en tur i tidsmaskinen lige fra barokken til Johan Sebastian Bach og Ramones, der engang toppede hitlisten med deres punkmusik.

Børnene fik også mulighed for at at prøve deres kreative evner af med farver på teatermasker, som Jacob Petersen og Elisa Tagora, Studio 73, havde som deres kreative tilbud. Foto: Søren Dippel

Ja, de fik mere end det - for eksempel også en lille rygsæk med håndsprit, med slik og ikke mindst med en kazoo, lige til at bruge til at give musikken lidt ekstra gas med på vejen.

Her er det musikskolens guitarlærer Jacob Harsbo på klassisk guitar i Johan Sebastian Bachs "Air". Foto: Søren Dippel

Endelig var der også mulighed for børnene at prøve deres kreative evner af med farver på A4-ark og på teatermasker, som Studio 73 havde som sit kreative tilbud.

De står bag

Børnekultur på Tværs er arrangeret af blandt andre Vejen Kommune og Trekantområdets Festuge.

22 forskellige aktiviteter kunne børn fra seksårsalderen og op deltage i.

Samtlige aktiviteter i Børnekultur på Tværs foregik tirsdag den 13. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Gilde hos nykåret Gazelle

Annonce