Annonce
Ugeavisen Vejen

Lauras butik er hendes hyggelige fristed

18-årige Laura Fallesen nyder at være i sin butik, som hun har kaldt "Lauras Loppefund." Foto: Jacob Schultz
18-årige Laura Fallesen har åbnet sin egen butik "Lauras Loppefund" på Torvet 8 i Askov. Her sælger hun de fine, gamle ting, hun finder rundt på markeder og på private loppemarkeder.

Askov: Hvad gør man, når man godt kan lide at købe fine, gamle ting, og der ikke er oceaner af plads til alle de store og små ting i familiens garage?

18-årig Laura Fallesen var ikke i tvivl. Hun valgte ganske enkelt at åbne sin egen butik "Lauras Loppefund" på Torvet 8 i Askov - og her glæder hun sig til at tage imod de kunder, der falder for de ting, hun egenhændigt har valgt ud.

- Jeg brænder simpelthen for det her. Jeg startede under corona, så det er helt nyt. Jeg har altid godt kunne lide at indrette og stille op. Jeg tror, mit værelse har stået på 90 forskellige måder, kommer det med et stort smil fra Laura.

Annonce

Blå bog

Laura Fallesen er 18 år gammel.

Hun bor i Askov med familien - mor Lene, far Kim, lillebror Gustav og bomuldshunden Tulle.

Laura Fallesen går på handelsskolen i Vejen. Hun er færdig med uddannelsen i 2022.

Siden hun var 13, har hun haft fritidsarbejde i tøjbutikken Schelde i Vejen.

Hun har i 3½ år været kæreste med Peter, der også går på handelsskolen i Vejen.

Hun har lejet sit lille, hyggelige butikslokale, hvor hun nyder at gå og få stillet tingene på den helt rigtige måde.

- Det er ikke så stort og måske også lidt primitivt, men det skal heller ikke være perfekt, fortæller Laura, der oplevede stor opbakning, da hun havde første åbningsdag.

- Det gik over al forventning. Jeg vidste jo godt, at min mors veninder og mine egne veninder ville komme, men der kom også mange andre, og mange ville også købe noget, siger Laura, der selv står for alt, der har med butikken at gøre.

På egen hånd

- Jeg står ikke i gæld til nogen. Der er enkelte ting i butikken, jeg har fået, men det meste har jeg købt selv. Jeg har sat penge til side, som jeg må bruge, lyder det fra den unge butiksejer, der er fast besluttet på at klare sig selv.


Det er ikke så stort og måske også lidt primitivt, men det skal heller ikke være perfekt.

Laura Fallesen


- Hvis det giver pote, er det da megafedt og hvis ikke, så er det bare ærgerligt. Men det var nu, jeg ville gøre det.

Det er også hende selv, der har designet logoet til sin forretning - og nedenunder selve butiksnavnet står der "håndplukket," for det er det, tingene er.

Laura Fallesen kan godt lide at gå og indrette og dekorere - og det er der masser af muligheder for i hendes lille butik i Askov. Foto: Jacob Schultz

- Hver enkelt ting har jeg selv valgt ud, fordi jeg synes, at den er noget specielt, fortæller Laura, der kører rundt til forskellige markeder og "loppesteder" for at finde varerne til sin butik.

- Jeg finder det alle mulige steder. Hvis vi er ude og køre, og jeg ser et skilt med "loppefund," så skal vi stoppe, og så skal jeg lige ind og se. Men ved jo aldrig, hvor guldet er.

Annonce

Ud og nyde verden

Når Laura Fallesen om to år bliver færdig med sin uddannelse på handelsskolen, så har hun endnu ikke lagt store planer for, hvad der skal ske.

- Når jeg er færdig, så er jeg jo på en måde helt fri. Jeg skal nyde at være ung og ud og nyde verden. Men jeg håber da stadig, at jeg har mit lille sted her. For jeg føler mig hjemme her, siger Laura, der har en fast åbningstid om ugen, for der skal også være tid til at passe uddannelsen på handelsskolen, fritidsjobbet i tøjbutikken Schelde i Vejen, kæresten og familien.

- Jeg har åbent hver søndag fra klokken 11 til 16. Det er jo kun mig, der er her. Men hvis man ser noget, man gerne vil købe, så kan man bare ringe til mig, så finder vi ud af det.

Laura Fallesen har selv designet logoet til sin butik, der ligger på Torvet i Askov med en ret god beliggenhed, hvor mange kører forbi hver dag. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce