Annonce
Ugeavisen Vejen

Lidt go' musik gør alle mennesker glade

94 havde tilmeldt sig Ældre Sagen Brørups søndagsarrangement. Med frivillige og musikeren holdt antallet af tilstedeværende sig lige under de tilladte 100. Foto: Dorthe Andresen
Ældre Sagen i Brørup havde søndag inviteret til en hyggelig eftermiddag med musik i Brørup Hallerne. Arrangementet var det første efter corona-nedlukningen.
Annonce

Brørup: Det er en hel del søndagsarrangementet, som Ældre Sagen i Brørup har måttet aflyse på grund af coronakrisen.

- Normalt har vi det to gange om måneden. Vi nåede at holde et, inden der blev lukket ned, så det er 14 arrangementer, der ikke er blevet til noget, fortalte Flemming Lundeman, der er formand for Ældre Sagen i Brørup.

Flemming Lundeman har de seneste otte år været formand for Ældre Sagen Brørup, og han glædede sig over den store opbakning til eftermiddagens arrangement. Foto: Dorthe Andresen

Søndag kunne han dog glæde sig over, at det nu endelig igen blev muligt at samle en større gruppe ældre til en musikalsk eftermiddag. For med de nye ændringer, der trådte i kraft den 8. juli, er det nu tilladt at samle 100 mennesker til et arrangement.

Helt derop nåede man ikke med søndagens arrangement, der på grund af den plads, der var påkrævet, var flyttet til Brørup Hallerne. Men det var dog meget tæt på, for i alt havde 94 tilmeldt sig - og inklusive frivillige og eftermiddagens musiker, nåede tallet op på 98 personer.

Som ved alle andre arrangementer, var der også i Brørup restriktioner. Der var lavet plads mellem gæsterne, der stod håndsprit på alle borde og flere andre steder i hallen. Gæsterne skulle også blive siddende i kaffepausen - til gengæld fik de alt serveret. Foto: Dorthe Andresen

For alle restriktioner skulle kunne overholdes, og derfor var søndagens musikeftermiddag også lidt anderledes end dem, man plejer at holde.

- De må ikke synge med i dag, for så skulle afstanden have været endnu større imellem dem, fortalte Flemming Lundeman.


De må ikke synge med i dag, for så skulle afstanden have været endnu større imellem dem.

Flemming Lundeman, formand, Ældre Sagen Brørup


Inden eftermiddagen kunne begynde, blev alle dagens regler ridset op. Men dem tog de fremmødte kvinder og mænd dog i stiv arm.

Og må man ikke synge, så kan man jo altid sidde og bevæge sig lidt i takt til musikken på sin stol.

Annonce

Lidt nervøs

Gæsterne kunne se frem til et par timer med god musik, serveret af Brian Reinholdt, der kommer fra Brørup. Han plejer normalt at spille til diverse familiefester, så Ældre Sagens musikeftermiddag var nyt land for ham.

Musikken var lagt i hænderne på Brian Reinholdt fra Brørup. Og han serverede et godt musikalsk miks med sange lige fra Gustav Winckler over Richard Ragnvald til Elvis. Foto: Dorthe Andresen

- Normalt spiller jeg jo for folk, der kun hører det halve. De første tre-fire timer spiser de, og hører kun det halve. Og når de skal danse, har de fået lidt at drikke, og så hører de også kun det halve. Men I kan høre det hele - også hvis jeg skulle synge forkert. Så er jeg lidt nervøs, men det skal nok gå. I ser så søde ud, lød det fra Brian Reinholdt, inden han lagde ud med en af eftermiddagens populære sange, nemlig "Lille sommerfugl," som Bjørn Tidmand gjorde til en dansktop-landeplage i tidernes morgen.

Annonce

Et godt miks

Det var dog ikke kun musik fra dansktoppen, som Brian Reinholdt spillede. Faktisk bød eftermiddagens første time på et godt musikalsk miks - lige fra Gustav Wincklers "Lidt go' musik gør alle mennesker glade" over Richard Ragnvald-sange til Elvis.

Brian Reinholdt kunne også fortælle gæsterne i hallen, at han faktisk for godt 20 år siden havde skrevet en sang til Richard Ragnvald. Sangen handlede om Brian Reinholdts morfar, der var død.

Brian Reinholdt vidste, da han havde skrevet sangen, at den skulle Richard Ragnvald synge, så han kontaktede sangerens pladeselskab.

- Pladeselskabet mente, at det var et meget trist sang. Og de er jo sådan nogle typer, der gerne vil have en sang, som bliver ønsket i for eksempel Giro 413 mange gange, for det giver penge. Så der blev skrevet en ny tekst - en hyldestsang til morfar, fortalte Brian Reinholdt, der naturligvis også sang den omtalte sang til morfar - og høstede, ligesom efter de øvrige sange, velfortjente klapsalver fra publikum i hallen.

Eftermiddagskaffen, der bød på en smurt bolle og en walesbolle, var portionsanrettet - og blev i pausen serveret for gæsterne, så de ikke skulle op og stå i kø. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Ugeavisen Vejen

Opråb fra Broen i Vejen

Annonce