Annonce
Ugeavisen Vejen

Lindknud får et nyt grønt regnvandsprojekt

Onsdag blev der plantet nye træer ved Lindknud Hallen. Fra venstre: Jan E. Hansen, formand for Lindknud Hallen, Tanja Ellum Krog, formand for Lindknud Gymnastik- og Ungdomsforening og Niels Erik Storm Nielsen, formand for Lindknud Lokalråd. Foto: Niels Erik Storm Nielsen
Vejen Forsyning vil i samarbejde med Lindknud Lokalråd etablere et eng- og parklignende areal ved Lindknud Hallen med en rislebæk. Det skal være en bufferzone i tilfælde af skybrud.
Annonce

Lindknud: Det er efterhånden mange år siden, borgerne i Lindknud med næb og kløer kæmpede en brav kamp for at forhindre, at byen skulle huse et stort slamlager. Kampen blev vundet, og siden er der i stedet for et lager til slam blevet etableret Oplevelsesskoven i Lindknud og Sporet ved Lindknud.

Men dermed er det ikke slut, for onsdag mødte nogle af byens borgere op for at lægge sidste hånd på første del af byens næste grønne projekt. Parkeringspladsen ved Lindknud Hallen er således blevet forskønnet med plantning af nye træer – søjleeg allerede fem meter høje. De gamle poppeltræer blev fældet i sidste uge.

Lindknud Lokalråd har støttet projektet med 30.000 kroner. Der bliver også råd til at plante prydbuske og roser på pladsen.

- Vi er er i en løftet stemning, for vi føler os i den grad tilgodeset. Vejen Forsyning har nemlig besluttet at etablere et vandanlæg ved Lindknud Hallen. Det bliver et kombineret parkområde med en buffer- og nedsivningszone for afledning af regnvand i tilfælde af store nedbørsmængder. Området vil også kunne bruges som parkeringsplads. Selv hvis der skulle komme til at stå vand, vil det ikke blive mudret, for det vil blive med en kørefast armering, siger Niels Erik Storm Nielsen, der er formand for Lindknud Lokalråd.

Inden vi fik oplevelsesskoven, vidste vi ikke, hvilken glæde vi kunne få af arealet, og nu kan vi ikke se, hvordan Lindknud kunne fungere uden.

Niels Erik Storm Nielsen, lokalrådsformand

Annonce

En rislebæk

Også her har lokalrådet lovet at støtte projektet. Det bliver med lokal frivillig arbejdskraft, som skal tilplante arealet og fremover sørge for at holde området i pæn stand.

- Projekt placeres mellem Oplevelsesskoven og Lindknud hallen. Vi får et englignende areal, der under normale forhold vil kunne anvendes til aktiviteter og parkering. Der vil være en rislebæk i lavningen, og de forældede træer - lærk, ahorn, poppel og røn vil være udskiftet med blomstrende buske og lind, som er en del af fortællingen om Lindknud. Hvis alle vil det og giver en hjælpende hånd eller anerkendelse, har vi i Lindknud herefter et samlet område, der virker indbydende og let tilgængelig, siger Niels Erik Storm Nielsen, der regner med, at projektet vil være afsluttet om et par måneder.

Han synes, det er en fantastisk historie, hvordan Lindknud i stedet for et slamlager er endt med at få et attraktivt grønt rekreativt område.

Projekter

Vejen Forsynings buffer- og nedsivningszone ved Lindknud Hallen skal aflede regnvand fra veje og erhvervsområdet mod nord omkring Bækkevej.

Oplevelsesskoven i Lindknud rummer i dag: Små skovstykker, åbne arealer, bålhus, sheltere, træningsredskaber, tarzanbane, frugthaveanlæg, multibane, søer, jernaldermarkering, tumlebakke, cykelcrossbane og “Find vej i skolen Holmeå børnecenter”, som er et orienteringsløb med 25 poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce