Annonce
Ugeavisen Vejen

Lokal entreprenør i Vejen er meget mere end lokal

Niels Peter og Hans Jørgen Frisesdahl viser deres virksomhed frem for borgmester Egon Fræhr og kommunaldirektør Ole Slot. Foto: Vejen Kommune
Mandag var borgmester Egon Fræhr og kommunaldirektør Ole Slot på en sommerligt visit hos Hans Frisesdahl A/S i Askov ved Vejen, hvor Niels Peter og Hans Jørgen Frisesdahl præsenterede en innovativ virksomhed.

Hans Frisesdahl A/S, der har den karakteristiske lysegrønne farve, bliver set mange steder i Danmark, og det er ikke kun den traditionelle entreprenørvirksomhed, der er i udvikling og vækst. Med mere end 120 medarbejdere er der i de seneste år kommet en forretningsdel på, hvor fremtiden vil byde på endnu mere arbejde.

Ved et virksomhedsbesøg kunne Hans Jørgen Frisesdahl kunne oplyse, at deres arbejde med miljø og jordbundsrensning er i vækst, og at de er frontløbere inden for det område. Frisesdahl A/S har haft flere projekter for regioner i hele Danmark dog med en positiv vækst på Sjælland.
Bornholm, Skagen, Sverige, England og enkelte opgaver syd for grænsen er det også blevet til. Hans Frisesdahl A/S har efterhånden gjort sig til specialister inden for opboring af jord, rensning af jord og radonsikring som i dag er 30-40 procent af deres forretning.

Innovative tanker

- Det her er noget vi brænder for. Vi har haft nogle udviklingsprojekter med regioner og Innovationsfonden og rådgivende ingeniører, hvor vi har udviklet på de metoder vi arbejder med til dagligt. Det har været med til at inspirere alle vores medarbejdere, forklarer Hans Jørgen Frisesdahl.

Virksomheden tænker også innovativt, når der kommunikeres og arbejdes internt. Til at styre hele butikken er der seks sagsansvarlige, der er ikke traditionelle formænd ansat. I stedet har de udføreransvarlige og medansvarlige samt 12 lærlinge.

- Alle medarbejdere har et medansvar og det giver ejerskab, lyst til at løse opgaver på den grønneste måde samt viden og kendskab, hvilket er vigtige parameter for virksomheden, konstaterer Hans Jørgen Frisesdahl.

Niels Peter Frisesdahl tilføjer:

- Vi elsker at arbejde med unge mennesker, og vi har erfaret, at motivation giver lyst og vilje til at lære. Det skal være en god oplevelse at gå på arbejde og i skole. Frisesdahl A/S har som alle andre virksomheder i deres branche udfordringer med at rekruttere arbejdskraft, lige nu kan man kun ”stjæle” fra kollegaer, men det er ikke holdbart og de har fravalgt den løsning. Virksomheden har taget lidt utraditionelle metoder i brug, og har for eksempel inviteret interesserede til informationsmøde, hvor besøgende efterfølgende har kunnet søge job.

Virksomhedsbesøget var en naturlig del af den netop offentliggjorte vækststrategien 2025 for Vejen Kommune, hvor fokus er på vækst og robusthed og med indsatsområder bl.a. inden for uddannelsesmiljø og kompetenceudvikling med en målsætning om at 35 procent af en ungdomsårgang vælger en erhvervsfaglig uddannelse.Det her er noget vi brænder for. Vi har haft nogle udviklingsprojekter med regioner og Innovationsfonden og rådgivende ingeniører, hvor vi har udviklet på de metoder vi arbejder med til dagligt. Det har været med til at inspirere alle vores medarbejdere.

Hans Jørgen Frisesdahl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce