Annonce
Ugeavisen Vejen

Lokalpsykiatri Brørup hædret med arbejdsmiljøpris

Lokalpsykiatri Brørup, der har til huse i Brørups Sundhedscenter, er netop blevet tildelt en fornem arbejdsmiljøpris. Foto: Vejen Kommune
En "fiskerbænk" er med til forebygge udbrændthed og styrke trivslen blandt medarbejderne.
Annonce

BRØRUP: Lokalpsykiatri Brørup vinder Region Syddanmarks Arbejdsmiljøpris 2020. Afdelingen fik overrakt prisen, da hovedudvalgets formand Jane Kraglund og næstformand Lone Rasmussen overraskede Lokalpsykiatri Brørup med et besøg.

En ”fiskerbænk”, hvor medarbejdere hver uge mødes og deler deres tanker og indtryk, er med til at forebygge udbrændthed og styrke trivslen blandt medarbejdere på den psykiatriske afdeling Lokalpsykiatri Brørup.

I afdelingen arbejder medarbejderne dagligt med mennesker, som har det svært, og det kan sætte sine aftryk på arbejdsmiljøet. Derfor har Lokalpsykiatri Brørup gennem længere tid sat fælles fokus på forebyggelse af udbrændthed og omsorgstræthed.

Annonce

Omsorg for hinanden

Fiskerbænken kombineres med en række andre værktøjer som bl.a. en skytsengle-ordning, hvor medarbejdere drager omsorg for hinanden, et kodeks for godt medarbejderskab, monitorering af belastningspres og en åben dør-politik.

Tiltagene har ifølge afdelingen skabt et fundament, der øger trivsel, forbedrer samarbejde og sikrer høj kvalitet i løsningen af kerneopgaven.

- Vi ved, at udbrændthed er en udfordring, når man arbejder med patienter med f.eks. kriser, angst, depression og psykoser, hvor medarbejderne lægger mange følelser i deres arbejde. Derfor er det et vigtigt emne, Lokalpsykiatri Brørup tager fat på, og som de kommer med konkrete og inspirerende løsninger til, siger  formand for hovedudvalget og regionsdirektør Jane Kraglund.


Vi ved, at udbrændthed er en udfordring, når man arbejder med patienter med f.eks. kriser, angst, depression og psykoser, hvor medarbejderne lægger mange følelser i deres arbejde. Derfor er det et vigtigt emne, Lokalpsykiatri Brørup tager fat på.

Jane Kragelund, regionsdirektør


- Afdelingen har udviklet deres samarbejde på en helt ny måde med fiskerbænken, hvor de har skabt et frirum på tværs af faggrupper til at sætte ord på det, der fylder hos de enkelte medarbejdere. Det er et lavpraktisk, men effektivt værktøj, som inspirerer og let kan overføres til andre afdelinger, tilføjer næstformand i Region Syddanmarks hovedudvalg, Lone Rasmussen.

Annonce

Fastholder uddelingen

Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris er tidligere år blevet uddelt ved regionens arbejdsmiljøkonference, som i år er aflyst på grund af COVID-19. Hovedudvalget har dog valgt at fastholde uddelingen af arbejdsmiljøprisen.

- Det er vigtigt, at vi ikke går i stå på grund af COVID-19, men fortsat arbejder på at sikre det gode arbejdsmiljø. Især i disse tider, hvor store forandringer kan udfordre arbejdsmiljøet, siger næstformand Lone Rasmussen.

Region Syddanmarks arbejdsmiljøpris

  • Prisen gives hvert andet år til en indsats, der skaber et bedre arbejdsmiljø og sætter kerneopgaven i centrum.
  • Med prisen følger 10.000 kr., som afdelingen kan bruge til det fortsatte arbejde med at sikre et godt arbejdsmiljø.
  • Hovedudvalget har i alt modtaget 17 indstillinger til arbejdsmiljøprisen fra afdelinger i hele regionen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Ugeavisen Vejen

HJ-Tools fylder 10 år

Annonce