Annonce
Ugeavisen Vejen

Mænd er bedre til at sparke dæk end til at sidde og hyggesnakke over en kop kaffe

Jørgen Thøgersen (S), der er formand for Udvalget for sundhed, kultur og fritid er spændt på, om kommunens nye tilbud bliver en succes. Arkivfoto: Dorthe Andresen
Mænds Mødested hedder et nyt tilbud, som Vejen Kommune sætter i gang i det nye år. På sigt er det planen, at tilbuddet, når det er løbet i gang, skal overtages af frivillige hænder. Mænds Mødested er målrettet mænd i den arbejdsdygtige alder omkring de 50 år.

Sundhed: "Mænd er mere udfordret på deres sundhed og har en kortere levetid end kvinder."

Sådan står der blandt andet i en orientering til medlemmerne af Udvalget for sundhed, kultur og fritid.

Men hvordan får man så på en snild måde mændene til at interessere sig mere for sundhed og måske blive en del af et socialt fællesskab, hvor der kan blive snakket om løst og fast og måske dannes netværker på kryds og tværs?

Annonce

Det har kommunens afdeling for Sundhed & Sammenhæng et bud på, nemlig et koncept der hedder Mænds Mødested, som udvalgsmedlemmerne blev orienteret om.

Det nye tilbud bliver sat i gang af kommunen, og det skal i begyndelsen tovholdes af en sundhedsvejleder.

- Det skal selvfølgelig ikke være en klub, der bliver drevet af kommunen. Det er meningen, at den skal over på frivillige hænder, når det er løbet i gang. Så det er vi spændte på, siger Jørgen Thøgersen (S), der er formand for Udvalget for sundhed, kultur og fritid.

Vejen Kommune stiller lokaler til rådighed på Øster Skibelundvej 15 i Askov. Og tilbuddet skal være et supplement til kommunens aktivitetscentre, der henvender sig til målgruppen 60+ - og det gælder både mænd og kvinder.

Målgruppen i Mænds Mødested er alle mænd i den arbejdsdygtige alder +/- 50 år. Tilbuddet kan danne rammen om forskellige typer af aktiviteter, alt efter hvad mændene viser interesse for. Noget af det vigtigste med tiltaget er socialt samvær. I forvaltningens orientering står blandt andet fisketure, madlavning og vandreture som forslag til aktiviteter.

En bedre sundhed

- Men det er jo ikke bare for at underholde de her folk med fisketure og samvær. Det er fra kommunens side i bund og grund for at se, om man kan give folk en bedre sundhed, både fysisk og mentalt, som så i sidste ende sparer kommunen for nogle penge plus at folk - heldigvis - som oftest får det bedre, når de mødes med andre, siger Jørgen Thøgersen.

For nogle mænd har et - måske - lidt anstrengt forhold til sundhed.

- Sundhed er noget mærkeligt noget. Vi ved jo allesammen godt, at vi skal være sunde, men man gider heller ikke have det stoppet ned i hovedet hele tiden. Så det her er måske at få det lidt ind af bagdøren, hvis det lykkes, siger Jørgen Thøgersen, der er helt med på, at det nye tiltag vil kunne skabe debat.

Det skal selvfølgelig ikke være en klub, der bliver drevet af kommunen. Det er meningen, at den skal over på frivillige hænder, når det er løbet i gang. Så det er vi spændte på.

Jørgen Thøgersen, formand, Udvalget for sundhed, kultur og fritid

- Man kan godt have en helt anden holdning og sige: Hvad skal det nu til for. Er det ikke folks egen hovedpine at holde sig i gang. Men det er en del af kommunens forpligtelse at lave sundhedsforebyggende tiltag. Så kan man diskutere, om det her er det, men det synes jeg, at det er, siger udvalgsformanden.

Han mener, at det er værd at prøve, hvis det kan være med til, at give nogle af de mænd, der måske ikke er så gode til at komme afsted, et netværk.

- Jeg plejer gerne at bruge det udtryk, at mænd skal mødes omkring at sparke dæk eller et eller andet. De er ikke ret gode til bare at sætte sig ned og hyggesnakke over en kop kaffe, ligesom nogle kvinder i hvert fald kan sidde og sludre om løst og fast. Det er vi mænd nok ikke så gode til. Og derfor prøver vi at starte sådan noget her op.

Hvis alt går efter planen - og corona ikke spænder ben - så er der opstart på tilbuddet i løbet af februar.


Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce