Annonce
Ugeavisen Vejen

Mange bruger stadig naturen som skraldespand: Frivillige samlede næsten 500 kilo affald

Dette er et eksempel på borgeres henkasten af affald. Det stammer fra en rasteplads ved Holsted. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Der er stadig nogle mennesker, som vælger at smide deres affald i naturen - i stedet for at tage det med hjem eller køre forbi en af genbrugspladserne med det. I år samlede frivillige fra lokale foreninger næsten 500 kilo affald ind.

Affald: - Jeg synes, at vi gør det så nemt som overhovedet muligt med så lange åbningstider som muligt, men trods det er der stadigvæk nogen, der stiller tingene, hvor de ikke burde stå.

Sådan siger Vagn Sørensen (V), der er formand for Udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune.

Baggrunden for udtalelsen er, at udvalget på sit seneste møde blev orienteret om affaldsindsamlingen Ren Natur 2021, der er et initiativ under Hold Danmark Rent.

Annonce

Resultatet af indsamlingen viser, at der i år blev indsamlet cirka 484 kilo affald - det er 40 kilo mindre end året før, men det kan skyldes, at fire af de i alt 15 ruter, som kommunen havde "i udbud" ikke blev besat.

Det er lokale foreninger og lokalråd, der får tilbudt at tage en rute, hvor medlemmerne kan hjælpe med at samle affald ind. For indsatsen for hver forening, der deltager, 3000 kroner, der betales af nationale sponsorer.

Ærgerligt

- Det er i alles interesse, at der bliver ryddet op, men der er da ærgerligt, at det skal til. Et eller andet sted burde tingene jo slet ikke være blevet smidt, men det kan vi bare konstatere, at de bliver, siger Vagn Sørensen, der ikke forstår, hvorfor folk vælger at bruge naturen i stedet for genbrugspladserne.

- Man kan en gang imellem undre sig over, at de smider større partier, som ligger rundt omkring på vores rastepladser. Så har man lige valgt at sætte to affaldssække der eller læsse et eller andet af en trailer. Og genbrugspladserne er jo stort set åbent året rundt og det er gratis at komme af med - eller du har jo betalt det over ejendomsskatten, siger udvalgsformanden.

Det er i alles interesse, at der bliver ryddet op, men der er da ærgerligt, at det skal til.

Vagn Sørensen, formand, Udvalget for teknik og miljø

Kommunen havde i år indgået aftale om 15 Ren Natur ruter til en samlet pris af 25.000 kroner. Beløbet dækker Hold Danmark Rents administrationsudgifter samt sikkerhedsveste, handsker, sække og affaldssnappere, som de foreninger, der deltager, bliver udstyret med.

Men til næste gang vil kommunen gerne have endnu flere foreninger til at byde ind - og derfor skal de gøres opmærksomme på mulighed for at tjene lidt penge.

- Det, vi har besluttet, er, at vi vil prøve at lave lidt mere markedsføring – også fordi det er en god anledning til, at nogle foreninger kan få lidt penge i kassen, siger Vagn Sørensen.

Foreninger der har deltaget

De foreninger, der denne gang har været med til at samle affald ind rundt omkring i kommunen, er:

Event Andst Team, Vejen Miniby, Gesten Idrætsforening, Rødding-Gram-Toftlund Soroptimister, Andst Ungdoms/Idrætsforening, badminton, Camino Frøs Herred, Vejen Friskoles Venner, Askov-Malt Ungdomsforening, KFUM-Spejderne Skodborg Gruppe, Skodborg MC og Rødding Svømmeklub.

Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce