Annonce
Ugeavisen Vejen

Marlene fandt sig selv i coaching: - Jeg er min egen største begrænsning

Når Marlene Gadeberg rådgiver sine klienter om mig-tid, er hendes første råd altid at finde ud af, hvad det er, der lader personens batterier op. Det hænder nemlig, siger Marlene, at man helt glemmer, hvad man plejede at gøre for at prioritere sig selv, når man får travlt med børn og arbejde. Privatfoto
Marlene Gadeberg har tidligere været sygemeldt med stress, fordi hun glemte at mærke sig selv. Derfor gør hun en dyd ud af at prioritere sig selv og mig-tid.

Vejen: - Hvem er jeg i grunden, og hvor er jeg på vej hen?

Sådan spurgte den nu 45-årige Marlene Gadeberg sig selv, da hun vågnede en morgen for otte år siden. Der var noget, hun manglede, men hun kunne ikke sætte en finger på, hvad det var. Det eneste, hun vidste, var, at hun manglede en dybere mening med livet.

Hun havde haft mange forskellige jobs uden at føle, at hun var landet på den rette hylde, og så var hun flyttet væk fra sin fødeby.

Annonce

- Jeg var blevet væk fra mig selv, følte jeg. Det var kommet snigende stille og roligt. Men den her morgen, går det op for mig, at for at skabe livet jeg drømte om, var jeg nødt til at gøre nogle andre ting, siger hun og tilføjer:

- Jeg skulle ud af det almindelige hamsterhjul, og der startede jeg min rejse mod at blive coach.

Marlene påbegyndte derfor forskellige coach-uddannelser, og da hun blev bekendt med den canadiske selvhjælpsforfatter Bob Proctor og hans metoder, faldt der for alvor nogle brikker på plads i hendes puslespil.

Blå bog

Marlene Gadeberg er 45 år.

Hun er oprindeligt uddannet salgsassistent men har sidenhen taget flere coach-uddannelser.

Hun begyndte som coach for seks år siden.

Hun er gift og har to børn på 11 og 1,5 år.

For seks år siden begyndte hun derfor som coach ved siden af sit arbejde, men det blev hurtigt tydeligt for hende, at hun i coachingen havde fundet den dybere mening med livet, hun havde søgt efter med lys og lygte.

- Det var mit livs formål det her med at hjælpe andre mennesker med at udleve deres fulde potentiale og finde en dybere mening med livet.

Mental hygiejne

Derfor begyndte hun at arbejde fuld tid som coach, og hun er ikke et sekund i tvivl om, at det var den rette beslutning.

- Det har givet mig en ro indeni. Det, jeg tænker, kan jeg gøre til virkelighed. Det ved jeg nu. Jeg er min egen største begrænsning, og det har gjort en kæmpe forskel for mig at komme ud af min komfortzone. Jeg føler ikke, jeg går på arbejde i dag. Det er en livsstil.

I dag føler hun derfor, at hun til fulde lever sit liv. Men for at hun kan det, er det for Marlene vigtigt at huske at piroritere tid til sig selv. Og det er stadig vigtigt, selvom hun føler, at hendes arbejde er en livsstil.

Derfor begynder hun hver dag med en gåtur i den omkringliggende natur, hvor hun sætter en intention for dagen. Ligesom hun bruger meget tid med sine heste.


Jeg skulle ud af det almindelige hamsterhjul, og der startede jeg min rejse mod at blive coach.

Marlene Gadeberg


- Naturen har altid været det sted, jeg lader bedst op. Så jeg tager en dyb vejrtrækning, og så tager jeg ansvar og lederskab for dagen. Hvad skal min dag indeholde, og hvad vil jeg gerne opnå?

Men det kan være svært at tage beslutningen om at prioritere sig selv, og det har Marlene da også kæmpet meget med tidligere.

- Jeg har taget beslutningen om, at det er det, jeg gør. Jeg ved at det er godt for mig. Men det tager lang tid at turde at vælge mig selv til på den måde og prioritere mig selv. Men jeg bliver også en bedre mor og bedre kæreste ved at fylde min egen beholder op, siger hun og tilføjer:

- Det er ligesom at være ude at flyve, og iltmaskerne falder ned. Man tager selv sin iltmaske på først, ellers kan vi ikke hjælpe andre. Og jeg kender vigtigheden af at lave den her prioritering, for jeg har før været sygemeldt med stress, fordi jeg i perioder glemte at mærke mig selv.

Derfor mener Marlene, at man skal se på mig-tid som mental hygiejne.

- Det er noget, vi skal gøre hver dag for, at vi kan være i verden på den måde, vi ønsker at være det. Og det har vi ikke lært, men det skal vi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Hjem – kære hjem

Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce