Annonce
Ugeavisen Vejen

Martin får pris for sit kæmpe arbejde i mosen: - Jeg er drevet af kærlighed til naturen

15. Juni Fondens bestyrelsesformand Helene Kähler Hjenner overrækker naturprisen til Martin Sandager. Pressefoto
Martin Sandager har sat 300 fuglekasser op og indgået aftaler om, at hans dyr afgræsser arealer i Kragelund Mose. I det hele taget har han ydet en kæmpe indsats for naturen. Det arbejde får han nu den 15. Juni Fondens Naturpris for.

Naturpris: Martin Sandager får 15. Juni Fondens Naturpris på 200.000 kroner for en ambitiøs, målrettet og meget omfattende indsats for at genskabe en værdifuld hedemosenatur i Kragelund Mose i Vejen Kommune.

For egne midler er Martin Sandager gået i gang med  et ambitiøst naturforvaltningsprojekt med det formål at genskabe en lysåben hedemose med værdifulde og sjældne planter og sommerfugle. Han har fortsat stort fokus på de særlige naturværdier, der er i Kragelund Mose, og han målretter sin naturpleje derefter.

Vejen Kommune har indstillet ham til prisen på baggrund af hans store indsats. Michala Thomsen, der er projektmedarbejder i Natur & Vandmiljø i Vejen Kommune fortæller i en pressemeddelelse hvorfor:

Annonce

- Martin har lavet et kæmpe arbejde, som vi aldrig selv ville være nået i mål med. Kragelund Mose var nærmest helt tilgroet med træer og buske. Martin har blandt andet opsat 300 fuglekasser og har lavet græsningsaftaler med lokale lodsejere, hvis arealer hans dyr afgræsser i løbet af året. Det har krævet mange kopper kaffe med naboer og andre lodsejere i området.

Kærlighed til naturen

Martin Sandagers arbejde med at etablere helårsgræsning som forsøg på at skabe et ekstensivt og holdbart plejeprogram kan være banebrydende for indsatsen for den trængte biodiversitet i tilsvarende områder.


Jeg er selvfølgelig både glad og enormt ydmyg over at modtage den flotte pris.

Martin Sandager


Hans initiativer har blandt andet medført, at der er blevet dobbelt så mange planter af arten  ulvefod i området.  Miljøministeriet har udpeget den otteradede ulvefod som en ansvarsart for Vejen Kommune. Det betyder, at Vejen Kommune skal beskytte planten  og gennemføre pleje af de områder, hvor den findes. Det gøres blandt andet med græsning.

- Jeg er selvfølgelig både glad og enormt ydmyg over at modtage den flotte pris. Jeg er drevet af en stor kærlighed til naturen. Den har givet mig utrolig meget, og på den her måde har jeg kunnet give lidt igen, fortæller Martin Sandager i pressemeddelelsen.

Han håber, at han kan være med til at inspirere andre til at gå i gang med at gøre en indsats for naturpleje og biodiversitet.

Kragelund Mose er beliggende sydøst for landsbyen Bække  udgør i alt cirka 280 hektar. Mosen er udpeget som et hovedindsatsområde i Vejen Kommunes naturkvalitetsplan, da det er et stort sammenhængende naturareal med fine, men truede naturværdier.

15. Juni Fonden

15. Juni Fondens Naturpris gives til den eller de lodsejere, der gennem omfattende eller langvarige aktiviteter gør en helt særlig og ekstra indsats for dansk natur og biodiversitet på egne arealer, gerne i tæt samarbejde mellem flere parter som andre lodsejere, kommuner, Naturstyrelsen og  interesseorganisationer.

Naturprisesen uddeles på baggrund af indstillinger.

15. Juni Fonden, der er stiftet af det naturinteresserede ægtepar, Valdemar og Lise Kähler, bidrager til at sikre og forbedre de danske landskabelige og naturmæssige værdier samt den danske biodiversitet.

 Naturprisen, som Martin Sandager har fået ,er på 200.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Ugeavisen Vejen

Rikkes positive tilgang til livet stammer fra opvæksten i Askov: Har sjældent oplevet så meget venlighed som i Dagli´Brugsen i Askov

Annonce