Annonce
Ugeavisen Vejen

Matematikken blev sat i bevægelse

Frederik, til venstre, og Oscar er her i gang med at fortælle skoleleder Helle Jeppesen om det spil, de er i gang med at udvikle. Foto: Dorthe Andresen
Alle eleverne på Bække Skole havde torsdag "Matematikkens dag." Temaet var sport og matematik, så der skulle blandt andet udvikles spil, der inkluderede bevægelse.
Annonce

Bække: Der blev torsdag klippet, klistret, tegnet og fortalt på Bække Skole.

For alle skolens elever havde kun ét på dagens skema, nemlig "Matematikkens dag."

- Det er landsdækkende og noget, der er arrangeret af Danmarks Matematiklærerforening. Det kan vare en uge eller en dag. Det er noget, man melder sig til, og så kan man købe forskelligt materiale, fortalte Tina Fahrendorff, der er matematiklærer på Bække Skole.

Under normale omstændigheder ville eleverne være blevet blandet på tværs af klasser, men på grund af coronasituationen kunne det ikke lade sig gøre i år.

Derfor var eleverne i de enkelte klasser blevet inddelt i grupper, og de skulle så arbejde med årets tema, der var "sport og bevægelse."

Anne Bork Andersen, Stine Jørgensen, Noah Thor Christensen og Nicki Snor Sørensen var i fuld gang med at videreudvikle på det kendte spil "Uno." Foto: Dorthe Andresen

- Opgaven er at udvikle spil eller sport med bevægelse og matematik, sagde Tina Fahrendorff.

Og da sport som regel også inkluderer konkurrence, så var netop konkurrence også en del af dagen.

- Fra alle klasser bliver der valgt en vinder, og udfra de bidrag vælger lærerne så en vinder, der bliver sendt ind til Danmarks Matematiklærerforening, sagde Tina Fahrendorff.

I matematiklærerforeningen bliver der så kåret en første-, anden- og tredjeplads på landsplan.

Og med de gode ideer, der blev arbejdet med rundt på skolen, da avisen kiggede forbi, så er der ingen tvivl om, at der, når dagen var omme, ville komme mange gode forslag til, hvordan man kan kombinere sport og matematik.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

HJ-Tools fylder 10 år

Annonce