Annonce
Ugeavisen Vejen

Mette rykker fra Rødding til Vejen

Mette Lange begynder officielt i stillingen som leder af Knudepunktet i Vejen den 1. december. Men siden 1. oktober har hun både været at finde i Aktivitetshuset i Rødding og på Knudepunktet. Foto: Dorthe Andresen
52-årige Mette Lange, der var med helt fra begyndelsen, da aktivitetshuset i Rødding åbnede for næsten otte år siden, skifter titlen som leder af aktivitetshuset i Rødding ud med titlen som leder af Knudepunktet i Vejen.
Annonce

Vejen: - Det tog mig lidt tid at søge stillingen. For jeg har været glad for at være i Rødding. Men det er måske godt, at der sker noget andet - både for mig, men også for Rødding.

Sådan siger 52-årige Mette Lange, der den 1. december officielt skifter titlen som leder af Rødding Aktivitetshus ud med titlen som leder af Knudepunktet i Vejen.

Mette Lange var med helt fra den spæde begyndelse til at få formet aktivitetshuset.

- Det er groet nedefra, og det har været en fornøjelse at se det ejerskab, som folk har taget over stedet, siger Mette Lange, der siden 1. oktober, hvor Knudepunktets tidligere leder Margit Hansen stoppede og indtil 1. januar, hvor den nye leder af aktivitetshuset i Rødding begynder, har været og vil være at finde både i Rødding og i Vejen.

Og selvom der er mange lighedspunkter mellem de to aktivitetshuse, så er der også forskelle.

- I Rødding skulle vi jo starte med at forme en kultur, her (i Vejen, red.) er der allerede en kultur, siger Mette Lange, der heller ikke har store planer om at skulle revolutionere det hele i Vejen.

For som hun siger, så fungerer huset rigtig godt.

Annonce

Væsentlig flere brugere

- Medarbejderne her er gode til at klare tingene selv - og så er det jo nemt at tage over, smiler Mette Lange, der kommer til et aktivitetscenter med væsentlig flere brugere på uge.

- I Vejen er der 1500 brugere i ugen, mens det er 600 i Rødding, fortæller Knudepunktets nye leder, der regner med, at hun - udover at være at finde på kontoret - også vil tage del i undervisning af hold.

- Jeg tænker, at jeg kommer til at stå for nogle hold, for jeg er jo uddannet fysioterapeut, fortæller Mette Lange, der lige nu er inde i en lidt travl periode, men hun håber, at når hun fuldt ud kan koncentrere sig om Knudepunktet, så bliver der også bedre tid til at få hilst ordentligt på brugerne.


Nu skal jeg lige finde min egen rolle. Men det vigtigste er at være synlig, og at alle bliver set og hørt.

Mette Lange, leder, Knudepunktet


- Det er lige lidt hektisk lige nu, og jeg når ikke at hilse på så mange, siger Mette Lange, der også er ked af, at det på grund af coronasituationen heller ikke er muligt at få taget rigtig afsked med alle dem, hun har haft med at gøre i løbet af sine otte år som leder i Rødding.

- Jeg ville jo gerne sige ordentligt farvel. Men det bliver i meget små hold, og det er lidt ærgerligt, hvis jeg ikke når at sige farvel til alle, siger Mette Lange.

Annonce

Plads til alle

Noget af det, som Mette Lange gerne vil gøre endnu mere ud af, er at få fokus på de borgere, der har behov for lidt mere støtte end den gennemsnitlige bruger.

- Det, der lægger mit hjerte nær, er at sørge for, at der er tilbud til de borgere, der har behov for støtte - også psykisk. Der skal være plads til alle, siger Mette Lange, der roser både personale og frivillige i Vejen for at være gode til at tage vare på hinanden.

Mette Lange var med helt fra begyndelsen i Rødding Aktivitetshus. Nu bliver Rødding skiftet ud med Knudepunktet i Vejen. Foto: Dorthe Andresen

Sådan skal det også bare fortsætte i fremtiden, og Knudepunktets nye leder føler sig allerede hjemme på sin nye arbejdsplads, og hun vil til hver en tid være klar til en snak om stort og småt.

- Nu skal jeg lige finde min egen rolle. Men det vigtigste er at være synlig, og at alle bliver set og hørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce