Annonce
Ugeavisen Vejen

Min ret og min pligt

Vi står over for et valg til kommunalbestyrelse og regionsrådene. Og i Vejen Kommune er det denne gang et meget spændende valg. Vejen skal have ny borgmester, da Egon Fræhr har valgt at stoppe. Det er første gang efter kommunesammenlægningen, at der med sikkerhed kommer en ny borgmester i Vejen.

Vi lever i et velfungerende demokrati, hvor alle, der er fyldt 18 år og er dansk statsborger, har stemmeret. Ved kommunale og regionale valg skal man være bosiddende i kommunen eller i regionen og være dansk statsborger, statsborger i de øvrige EU-lande, statsborger i Island eller Norge eller uden afbrydelse har boet i Danmark i de sidste fire år. Opfylder man en af de fire sidstnævnte har man stemmeret til kommune eller regionsvalg. Dette er en ret, man har ifølge Grundloven. Men i mine øjne er det også en pligt.

Og hvorfor nu det? Grundloven sikrer, at vi har lov til at ytre os, som vi vil. Vi har ytringsfrihed, en frihed der de seneste år er blevet udfordret, men den har holdt stand, og det bliver den forhåbentlig ved med, men lad nu det ligge. Min pointe er, at når vi bruger retten til at ytre os omkring, hvad der foregår i samfundet, har man også en pligt til at bevæge sig hen til stemmeurnerne den 16.november for at sætte sit kryds.

Annonce


Brug din ret og gør din pligt.


En valgdag er også en festdag i manges øjne. Og jeg kan kun tilslutte mig. Jeg kan huske som barn, at mine forældre spændt fulgte med i valghandlingen, og jeg er nok ikke bedre selv. Jeg sidder gerne oppe til det sidste og følger slagets gang. Jeg er glad og stolt over at bo i et land, hvor man har ret til at stemme, kan ytre sig som man vil, og frit følge med i valghandlingen. Det skal vi holde fast i.

Tilbage til valget i Vejen. Borgmesterkæden skal fra nytår bæres af en ny borgmester. De fleste partier har en spidskandidat til posten, men der er særligt tre, som har den største chance for at snubbe borgmesterkæden. Og det glæder mig da, at to af kandidaterne er fra den gamle Rødding Kommune, nemlig Morten Thorøe fra Venstre og Frank Schmidt-Hansen fra De Konservative. Den tredje er Jørgen Thøgersen fra Socialdemokratiet.

Jeg glæder mig til valgdagen. Jeg syntes ikke, jeg vil bruge en upartisk klumme til at komme med anbefalinger, men folk der kender mig ved, hvor jeg sætter mit kryds. Der er ved kommunal og regionsvalg ikke altid tradition for af stemme på det samme parti som ved folketingsvalgene. Det er ofte personen, man vælger og ikke partiet. Hvis man ser resultatet fra de tre største partier ved kommunalvalget i Vejen Kommune sidste gang, er ca. 10 % listestemmer, og resten er personlige stemmer. Der er tradition for, at der dannes konstitueringer hen over midten ved kommunalvalgene til forskel fra det landspolitiske. Vejen er ingen undtagelse, og jeg håber det også lykkedes denne gang. Valgkampen er for alvor skudt i gang. Det bliver spændende. Brug din ret og gør din pligt. Stem den 16. november. Jeg ønsker alle en fair og god valgkamp.


Valgkampen er for alvor skudt i gang. Det bliver spændende. Brug din ret og gør din pligt. Stem den 16. november. Jeg ønsker alle en fair og god valgkamp.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Beboere har fået nyt fælleshus

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Flot donation fra Tryg Fonden til UngeVejen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Julemåneden om 25 år

Ugeavisen Vejen

Kom i julestemning på Studioscenen

Ugeavisen Vejen

Vild med dans i Vejen: Vejen Danseforening blev forgyldt ved DM i Køge

Ugeavisen Vejen

Skader efter brand lukker bagerbutik på 10. døgn: - Jeg står og tripper for at komme i gang igen

Ugeavisen Vejen

Mor til fem bager til hele landsbyen: Dropper nattesøvnen for at stå med fingrene i dejen

Ugeavisen Vejen

Klumme: Vild med mørket

Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Ugeavisen Vejen

Apotek tilbyder gratis høretest

Ugeavisen Vejen

Møder gav trist nyt: Byens Brød og Cafe åbner tidligst på tirsdag

Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Ugeavisen Vejen

Bliv klogere på Vejen Kommunes kommende borgmester

Ugeavisen Vejen

Ny uddeler Hovborg: Flinke kommiser har flest købelystne kunder

Ugeavisen Vejen

Duo spiller julekoncert i Askov Kirke

Ugeavisen Vejen

Indefodboldstævne er tilbage for 32. gang

Ugeavisen Vejen

Julen er tilbage på Sønderskov

Ugeavisen Vejen

65 boliger skal moderniseres for 81 millioner kroner

Ugeavisen Vejen

Juleeventyr: Studio 73 er i julehumør

Ugeavisen Vejen

Bogmesser for enhver smag

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Egypten: Gymnasieelever fik en på opleveren

Ugeavisen Vejen

Generalforsamling på Knudepunktet

Ugeavisen Vejen

Klumme fra biblioteket: November er blå, eller er den bare lang og mørk?

Annonce