Annonce
Ugeavisen Vejen

Mindeord for Niels Rohde, Askov

Annonce

Vore kære bror og farbror, Niels Rohde fra Askov, er pludselig død. Han blev kun 72 år.

Niels blev fundet i sin lejlighed fredag eftermiddag før påske, og selv om det ikke kom som et lyn fra en klar himmel, så er det alligevel helt uvirkeligt, at han nu ikke længere er blandt os.

Niels kæmpede længe med et tiltagende dårligere helbred. Han led blandt andet af en modbydelig nervebetændelse, som på det sidste holdt ham mere og mere derhjemme. Han fik ondt i benene af at gå - selv ved helt korte afstande.

Niels har alle dage været et stærkt socialt engageret menneske, og han nåede at lave mange forskellige ting. Han gennemførte blandt andet to uddannelser som kommis og lærer og har arbejdet som både lagerarbejder og buschauffør. Fælles for de forskellige perioder i hans liv var altid interessen for musik – både som udøver og som nyder.

Fra alle perioder har han bevaret venskabet med rigtig mange forskellige mennesker. Det så man tydeligt ved de mange og forskellige sammenkomster, hvor han var den glade vært. En rolle som passede ham fint - ikke fordi han skulle være i centrum, men ganske enkelt, fordi han var glad for at være sammen med andre. Desuden gav han ofte et nap med, hvis der var brug for et par ekstra hænder og han var i mange år aktiv i det lokale foreningsliv.

Da vores mor døde i 1992, var det Niels, som hjalp far med alt muligt og kørte ham trofast rundt i hele landet.

Niels havde sine egne meninger og holdninger og fulgte nøje med i, hvad der skete, både lokalt og globalt. Han var altid frisk på at snakke om både stort og småt og havde let til grin og smil. Af og til kunne han godt finde på at provokere lidt, men det var som regel med et glimt i øjet.

Indtil den 3. april var vi tre brødre. Selv om vi bor i hver sin ende af landet, så var vi jævnligt i kontakt med hinanden og særligt i den sidste tid blev det tydeligt, at Niels blev mere og mere dårlig.

De sidste år holdt vi jul sammen i Askov, for Niels havde det svært med at tage hjemmefra,og så sagde vi sådan lidt for sjov, at vi hellere måtte holde traditionen ved lige, mens vi alle endnu var i live.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce