Annonce
Ugeavisen Vejen

Mindeord over Ella Jeppesen

Ella Jeppesen fra Vejen var blandt andet et kendt ansigt og repræsentant for Vejen Gymnastikforening, når der var bedsteforældredag i Vejen Hallen. Arkivfoto
Annonce

Christina Cordes Andersen har sendt følgende mindeord om sin bedstemor, Ella Jeppesen:

Lørdag 1. juni, på årets første officielle sommerdag, sov min bedstemor Ella Jeppesen stille ind. Det blev slutningen på et langt liv - fyldt med det og dem, som hun valgte til og holdt af.

I et 83-årigt liv bliver det til en del. Lige fra en uddannelse som delingsfører fra Ollerup Gymnastikhøjskole til en imponerende mængde af plastikposer, som bragte hende i Guinness Rekordbog. At nævne det hele her vil være utroligt omfangsrigt, og mit mindeord skal faktisk også handle om noget helt andet, der bringer K.E Løgstrup på banen:

"Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin egen hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede, man uddyber eller hæver. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej."

Min bedstemor har påvirket og formet livet for mange mennesker gennem sit store engagement i Vejens foreningsliv – men vigtigst af alt, har hun holdt mit liv i sin hånd og sammen med min bedstefar spillet en stor rolle i, at jeg er lykkedes. Det lever ikke blot videre i mig, men også i mine egne børn, som havde lige så stor en plads i min bedstemors hjerte, som jeg havde.

Da min bedstemor tog sit sidste stille åndedrag, sad jeg ved siden af og det lille bitte pust af liv, der forlod hende, var muligvis ubetydeligt i den store sammenhæng - men af ubeskrivelig betydning for mig. Sommeren kom og min bedstemor gik. Men lyset hun efterlod bor i mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce