Annonce
Ugeavisen Vejen

"Mors dag" ud over det sædvanlige

Eva Christiansen oplevede i høj grad øget blomstersalg på "Mors dag". Ligesom sine kollegaer går hun ud fra, at coronaens fysiske distance spiller en afgørende rolle. Arkivfoto: Pia Mortensen
Landsdækkende tendens med flere solgte buketter slog også igennem i Vejen Kommune.
Annonce

Vejen Kommune: Sjældent, hvis nogensinde før, er blomster blevet fragtet så meget fra a til b i landet, som det var tilfældet søndag på "Mors dag".

Den landsdækkende kæde "Interflora" fortalte mandag til Dagbladet Børsen, at de havde oplevet en markant stigning sammenlignet med året før, og tendensen kunne bestemt også mærkes lokalt i Vejen Kommune, blandt andet hos "Eva's Flora" i Rødding, som er med i kæden.

- Vi ligner 'vingeskudte høns' dagen derpå, for vi har fået brugt kroppen som aldrig før, siger Eva Christiansen, som har butikken med sin mand Bjarne Christiansen.

De havde i dagens anledning hentet hjælp i deres netværk til at være på farten med blomster, men stadig var der behov for, at den mandlige del af 'blomsterparret' var ude at køre stort set uafbrudt fra klokken 5.20 om morgenen til 23, hvor ægteparret endelig var hjemme efter at have afleveret den sidste buket.

- Vi har haft omkring 350 udbringninger, så der er godt nok blevet kørt nogle kilometer, og samlet set har vi solgt dobbelt så meget som sidste år, siger Eva Christiansen og tilføjer:

- Det var heldigt, at det rakte, for der er ikke en pind tilbage.

Vi har haft omkring 350 udbringninger, så der er godt nok blevet kørt nogle kilometer, og samlet set har vi solgt dobbelt så meget som sidste år.

Eva Christiansen, medindehaver af "Eva's Flora" i Rødding

Annonce

En vild søndag

"Acacia Blomster" midt i Vejen er ligeledes med i Interflora-kæden, og her måtte der tilsvarende trækkes på den hjælp, de kunne finde, for at følge med både forudbestillinger og ordrer på selve dagen. Søndag var der således ifølge indehaver Kamilla Krongård 3-4 gange så mange på arbejde som normalt.

- Jeg havde fem ude at køre med blomster fra 8 til 17, og vi var seks i butikken, så for vores lille butik er det mange, siger indehaveren.

Hun har haft butikken siden 2007, og det var hendes 23. "Mors dag" i alt i branchen, men denne søndag er noget af det vildeste, hun har oplevet, som ikke mindst skyldtes dobbelt så meget udbringning som på en gennemsnitlig af slagsen.

- Vi har virkelig haft fart på med mange timers arbejde også i dagene op til med planlægning og vareindkøb, siger Kamilla Krongård.

Af samme grund kunne hun derfor glæde sig over en dag, hvor de forberedte tiltag fungerede, og at kunderne i selve butikken viste tålmodighed overfor pladsrestriktionerne.

Annonce

Udtryk for afsavn

I Bække var "Kjærs Blomsteri" heller ingen undtagelse, hvad angår stort blomstersalg. Årets "Mors dag" var Lone Kjær Hansens tredje i egen butik, hvor hun til daglig står alene, og det blev uden tvivl hendes hidtil bedste af slagsen.

- Der var virkelig meget at lave, og alt blev udsolgt. Til sidst var der nogle kunder, hvor jeg simpelthen ikke havde flere afskårne blomster tilbage, så jeg måtte finde en plante eller andet til dem i stedet, siger hun.

Alle tre butiksindehavere pegede i øvrigt på den allestedsnærværende coronavirus som den åbenlyse årsag til væksten i blomsteromsætningen.

- Jeg tror helt sikkert, det hænger sammen med, at nogen ikke har kunnet se familiemedlemmer igennem lang tid, og det får derfor mange til at tænke ekstra på deres mødre i denne tid, siger Lone Kjær Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce