Annonce
Ugeavisen Vejen

Musikkens spiller videre - bare online

Jonathan Quiring fra Vejen Musikskoles talentlinje er blandt de elever, der modtager online undervisning og som skal spille med i de to online koncerter i februar. Foto: Privatfoto
Vejen Musikskole har rykket både undervisningen og de traditionsrige koncerter i begyndelsen af året online.
Annonce

Vejen: Traditionen tro afholder Vejen Musikskole sine cafékoncerter i begyndelsen af det nye år. Oprindeligt var disse koncerter planlagt til at blive spillet på henholdsvis Askov-Malt Skole og på Basen i Vejen, men sådan skulle det ikke være i år. Coronahjemsendelsen og forsamlingsforbuddet har sat en kæp i hjulet – også for dette arrangement.

Musikskolen spiller dog ufortrødent videre med en cafékoncert mandag den 1. februar og tirsdag den 9. februar. Koncerterne vil blive afholdt på Vejen Musikskoles facebookside.

Annonce

Onlineundervisning lægger op til ejerskab

Coronanedlukningen har også haft indflydelse på, hvordan eleverne på skolen bliver undervist. Til dagligt får eleverne onlineundervisning på mange forskellige måder.

Selvom det langt fra er det samme som at være sammen i et fællesskab omkring sangen og musikken, som eleverne er det på skolen.

- Onlineundervisningen kan have sine fordele i, at formen lægger op til, at man i højere grad tager ejerskab og ansvar for ens egen musikalske udvikling. Herudover får læreren et større indblik i den enkelt elev på det mere personlige plan, hvilket også er et vigtigt aspekt, fortæller Jonathan Quiring.


Onlineunervisningen kan have sine fordele i, at formen lægger op til, at man i højere grad tager ejerskab og ansvar for ens egen musikalske udvikling.

Jonathan Quiring


- Hvis Musikskolen havde besluttet at lukke helt ned grundet corona, ville jeg nok have tabt en del af det indlærte på violinen, som jeg er lige begyndt på, fortæller 19-årige Jonathan Quiring, der har gået på skolen i fem år og i denne sæson er begyndt på Vejen Musikskoles talentlinje.

Udover onlineundervisningen så deler lærerne erfaringer og videndeler med hinanden - både internt og på tværs af musikskolerne i hele landet. Til dette formål har Musik- og Kulturskolernes landsorganisation DMK netop har afholdt et stort webinar for landets musikskolelærere og ledere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce