Annonce
Ugeavisen Vejen

Nabohjælpen halter i Vejen Kommune

Aktiv Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud. Foto: Søren Dippel

I 3. kvartal 2019 blev der begået 2,3 indbrud pr. 1000 hustande i Vejen Kommune. Det placerer Vejen Kommune i top fem blandt de 11 kommuner i Syd- og Sønderjylland. Alligevel er borgerne i Vejen Kommune dem, der har det næstmindste antal tilmeldte hustande, der er tilmeldt aktiv Nabohjælp.

Annonce

Vejen: Nabohjælp og Bo trygt opfordrer i samarbejde borgerne i Vejen Kommune til at komme med på Nabohjælpsbølgen, for i Vejen Kommune halter det med interessen for at tilmelde sig Nabohjælp. Med en andel på blot 2,8 procent af husstande, der er tilmeldt Nabohjælp, ligger Vejen Kommune i den lave ende - kun Tønder Kommune har færre tilmeldte.

- En tyv vil ikke opdages eller genkendes. Han vil slet ikke møde nogen. Derfor er et af de mest effektive og simple råd mod indbrud, at man i nabolaget deler viden, hvis man ser noget mistænkeligt eller har kendskab til indbrud i kvarteret. På den måde kan man samarbejde om at være synlige og aktive i nabolaget. Tyven vil hurtigt fornemme, at her er der risiko for at blive set, og præcis derfor forebygger Nabohjælp indbrud, siger Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp.

Nabohjælps app

I appen får du mulighed for at:

- Danne netværk med alle nabolagets nabohjælpere

- Skrive, læse og kommentere advarsler i dit nabolag

- Arrangere feriehjælp

- Koordinere en fokuseret indsats, hvis der er tyve på spil i nabolaget

Annonce

Dokumenteret effekt

12.700 syd- og sønderjyder har allerede hentet Nabohjælps app og er dermed klar til at samarbejde om at forebygge indbrud i deres nabolag. Generelt sker de fleste indbrud i løbet af dag- og aftentimerne, hvor naboerne kan gøre en forskel. Det fortæller Britt Wendelboe, programleder for Bo trygt-samarbejdet, hvis mål er at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i Danmark:.

- Vi ved, at aktiv Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud. Dels ved den koordinerende feriehjælp, men også ved at være synlige og aktive.

En ny rapport fra Københavns Universitet viser, at det første indbrud femdobler risikoen for det næste. Også de omkringliggende huse har i en kortere periode efter et indbrud større risiko for at få indbrud. I appen får du hjælp til at skabe liv og synlighed i nabolaget, og dermed øge tyvens risiko for at blive opdaget. Det kan være ved at gå en tur med hunden i de mørke aftentimer, hilse på dem du møder eller arrangere en fælles løbetur.

Aktiv Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce