Annonce
Ugeavisen Vejen

Netto i Brørup får hæder med årets handicappris

Netto i Brørup får i december tildelt årets handicappris. Fra venstre er det Peter Hundebøl og Marianne Maden. Foto: Vejen Kommune
I Netto i Brørup er der ansat otte fleksjobbere, som alle har forskellige udfordringer. Butikken rummer dem alle, og det er årsagen til, at butikken af Handicaprådet i Vejen Kommune er udpeget til at modtage årets Handicappris 2019.
Annonce

Vejen Kommune: Handicaprådet i Vejen Kommune har hædret Netto i Brørup med årets handicappris.

Peter Hundebøl er glad for sit arbejde. Han er glad for at have noget at stå op til om morgenen, og for at opleve, at hans indsats faktisk betyder noget. Han arbejder 10 timer om ugen i et fleksjob i Netto i Brørup, hvor han er ansvarlig for brødafdelingen.

- Det giver mig en hverdag der fungerer, og det er dejligt at have et område, som jeg har ansvaret for, forklarer Peter Hundebøl i en pressemeddelelse.

Han er en af i alt otte fleksjobbere, der er ansat i Netto i Brørup, og de mange ansættelser af sårbare borgere er årsagen til, at butikken med leder Marianne Madsen i spidsen modtager årets handicappris.

- Jeg lægger vægt på at hjælpe borgere, der har det svært. Jeg ser mange, der ikke får hjælp, og jeg kan se, hvordan dem jeg har ansat, de udvikler sig og vokser med opgaven, siger Marianne Madsen, som er leder af Netto i Brørup.

Prisen, der første gang blev uddelt i 2009, gives til den enkeltperson, virksomhed, institution, forening eller organisation, der efter Handicaprådets vurdering har ydet en ekstraordinær indsats for mennesker med funktionsnedsættelse i Vejen Kommune.

To øvrige nominerede

De to øvrige nominerede til prisen er Troldekids og Hans Chr. Schack

Troldekids startede op lige før sommerferien 2019. Der havde deltagerne fire prøvegange for at se, hvordan stemningen for sådan et hold var. Og efter sommerferien er de så rigtig gået i gang og træner hver torsdag i Vejen Idrætscenter. I øjeblikket er der 10 spillere, og konceptet er 5-16 år.

Børnene på holdet ser frem til træningen hver gang. Ofte kan de ikke være med på et ”almindeligt” hold, men her er der plads til forskelligheder.

Om nomineringen af Hans Chr. Schack:

Hans Chr. Schack blev i starten af 2016 valgt som ny formand for Vejen Høreforening, og siden har han udført et ekstraordinært stort arbejde for denne forening og des medlemmer. Da Hans Chr. Schack blev formand, talte foreningen 44 medlemmer - i dag har medlemstallet for længst passeret 100. Denne voldsomme tilgang af medlemmer skyldes ikke mindst Hans Chr.'s ihærdige arbejdsindsats, hvor han via en kombination af gode medlemsarrangementer og synlig medlemshvervning har formået at sætte fokus på lokalforeningen.

Annonce

Ekstra ressource

Marianne Madsen forklarer, at hun har valgt at se fleksjobberne som en ekstra ressource, som ikke bare er der for at være der, men som får ansvar for forskellige områder.

Hun lægger ikke skjul på, at ansættelsen af de mange fleksjobbere også kræver ekstra ressourcer fra hendes side, men hun er ikke tvivl om, at den tid er giver godt ud.

- For mig er det en personlig tilfredsstillelse at se et andet menneske udvikle sig på den måde. De begynder som en lille bønnespire og ender med at være fuldvoksne træer. Jeg ser dem ikke som en begrænsning men som en mulighed, fastslår butikslederen.

Indstillingen af Netto i Brørup kommer fra en virksomhedskonsulent hos Jobcentret i Vejen Kommune. Han fremhæver blandt andet, at der er vidt forskellige udfordringer og behov hos de otte fleksjobbere. En bruger stok, en andet ståstøtte stol og nogle skal have faste opgaver uden tunge løft. Andre skal have ro og struktur omkring opgaverne. Fælles er, at der er plads til dem alle.

De to øvrige nominerede til prisen var Lykkeligaholdet Troldekids, som er et håndboldhold for børn med særlige behov og Hans Chr. Schack. Indstillerne har skrevet følgende om de nominerede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce