Annonce
Ugeavisen Vejen

Ny klummeskribent: Verner Light er vild med Madeira, musik og mountainbike

Verner Light er ansat som assistanceredder hos Falck og er ny klummeskribent i ugeavisen i klummen Vejen Frem. Foto: Jacob Schultz
58-årige Verner Light fra Rødding er den næste klummeskribent i serien Vejen Frem. Han arbejder som assistanceredder hos Falck og er en særdeles aktiv herre i sin fritid.

Verner Light er godt nok født og opvokset i Øsby ved Haderslev, men i dag er han et kendt ansigt i Rødding, hvor han sammen med hustruen Connie har boet siden 1997.

- Vi mødtes, da vi begge gik på landbrugsskole, så i år er det 30 år siden, vi blev gift, fortæller Verner Light over en kop kaffe i det hyggelige køkken i huset på Bakkegårdsvej - et hus, som parret selv byggede i sin tid.

Det blev dog ikke ved landbruget, Verner Light gjorde karriere, for i 31 år arbejdede han som chauffør hos Brdr. Thomsen i Rødding.

- Det var jeg rigtig glad for, men i 2018 stoppede jeg for at prøve noget nyt. Jeg havde sendt en uopfordret ansøgning om et job som assistanceredder hos Falck og var så heldig at få det. Det var da en svær beslutning at sige op efter 31 år på samme arbejdsplads, men jeg har ikke fortrudt det. Nu er jeg også gået ned på 37 timer om ugen, griner han.

Annonce

Alsidig arbejdsdag

Gennem Falck har Verner Light videreuddannet sig på alle de parametre, det er muligt, så han har en alsidig arbejdsdag.

- Som assistancereddere arbejder vi med siddende patienttransport og autohjælp i forskellige afskygninger. Vi assisterer folk ved opgaver, de ikke selv kan løse, og jeg har aldrig mødt så meget taknemmelighed i mit job, som jeg gør nu. Jeg glæder mig, når jeg kører på arbejde, og er glad når jeg kører hjem igen - jeg føler virkelig, jeg gør en forskel, siger Verner Light.

Annonce

Bestyrelsesposter

Han er med i bestyrelsen i både Rødding Centret og Rødding Bio, og i mange år stod han i spidsen for Støtteforeningen for Rødding Festen.

- Jeg har også spillet både fodbold og håndbold, men det satte en skade en stopper for, selvom det også var en svær beslutning. Jeg savner stadig mandehørmen i omklædningsrummet, griner han.

I dag motionerer han på to hjul - han er vild med at køre på mountainbike i lokalområdet, men kører også gerne efter det rigtige mountainbike-spor.

- Vi er også vilde med at vandre - og allerhelst på "vores" ø, Madeira. Vi elsker den ø, fortsætter Verner Light.

Rejser har i det hele taget fyldt en del i familiens liv.

- Da vores to døtre var små, var det bilture sydpå, men nu hvor de er fløjet fra reden, har vi også været oversøisk. Vi har et vennepar, som vi rejser meget med - vi har blandt andet været på roadtrip i USA i 18 dage. Det var en stor oplevelse, fortæller han.

Parret er begge vildt facinerede af bjerge, så derfor er et  stort ønske på deres "to do"-liste en tur med den historiske Jungfrau-togbane i Schweiz.

- I år må vi måske nøjes med en tur til Bornholm, men vi savner at rejse, siger Verner Light.

En anden ting, som Verner Light også glæder sig til bliver en mulighed igen, er at gå til koncerter.

- Det holder jeg meget af - lige fra en intim koncert med Mathilde Falch ved Kløften i Haderslev til koncerter med Roger Waters the Wall i Parken og Manfred Mann på Train i Aarhus, lyder det fra Verner Light, hvis klumme, du kan læse på side 10.

Lidt ekstra

Sammen med hustruen Connie har Verner Light døtrene Anne Mette og Camilla.

Anne Mette er bosat i Århus og Camilla i Herning.

Og ikke mindst - så har de et barnebarn på tre år.


Vi assisterer folk ved opgaver, de ikke selv kan løse, og jeg har aldrig mødt så meget taknemmelighed i mit job, som jeg gør nu.

Verner Light
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce