Annonce
Ugeavisen Vejen

Nye køreplaner betyder farvel til tomme busser

Den 28. juni skifter Sydtrafiks busser til nye køreplaner. PR-foto
Den 28. juni skifter Sydtrafiks busser til nye køreplaner, der gælder frem til juni 2021. På de fleste ruter er der tale om mindre ændringer, men på nogle ruter er der afgange, der helt udgår, fordi der er for få passagerer.
Annonce

På baggrund af passagertal fra hele 2019 har Sydtrafik i samarbejde med kommuner og vognmænd identificeret 116 forskellige afgange på regionale ruter, hvor der i gennemsnit har været under 1,9 passagerer pr tur. Ændringerne har således ikke noget med corona/covid-19 at gøre, og det forventes kun at påvirke ganske få passagerer.
- Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer. Vi sparer miljøet for udledning af over 500 ton CO2 om året med disse ændringer, fortæller Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan og Udvikling i Sydtrafik.

Der er stadig mange ture tilbage på de berørte ruter, og der er også mulighed for at benytte Flextur.

Annonce

Daglig pause i bybussen og ændrede ruteforløb

Bybussen i Vejen får en daglig pause omkring kl. 10.00 i den nye køreplan, og der sker tilretning af en række afgangstider. Skolebussen 574 fra Læborg får et ændret ruteforløb, når den starter op den 12. august, og der sker mindre justeringer på afgangstider på 265 og 591.

På de regionale ruter 179, 188, 148 og 111, der forbinder Vejen med henholdsvis Grindsted, Kolding, Esbjerg og Vejle, er der nedlagt afgange i de tidlige morgentimer og sidst på aftenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce