Annonce
Ugeavisen Vejen

Nye statsborgere fejret ved grundlovsceremoni

Ada Yeli Neerhøj, som bor i Vejen Kommune, skrev under og kan nu kalde sig dansk statsborger. Hun ønskes til lykke af borgmester Egon Fræhr. I baggrunden ses viceborgmester Morten Thorøe. Foto: Vejen Kommune
Vejen Kommune har som den første i Danmark afviklet en grundlovsceremoni, hvor fem borgere bekræftede deres danske statsborgerskab.
Annonce

Vejen: Som den første kommune i landet har Vejen Kommune afviklet en grundlovsceremoni, hvor fem borgere bekræftede deres danske statsborgerskab.

Ceremonien blev holdt i byrådssalen, og de fleste af de nye statsborgere havde taget pårørende med til at overvære højtideligheden.

- I er her i dag, fordi I selv har valgt at blive danske statsborgere, I er blevet godkendt til det, og i dag skal I så skrive under, så er juraen på plads. Men det handler jo ikke kun om jura. Der er uden tvivl gået mange tanker og overvejelser forud for jeres beslutning, og jeg synes, det er dejligt, at I er nået frem til at ville være danske statsborgere, lød det fra borgmester Egon Fræhr i sin tale ifølge en pressemeddelelse.

Egon Fræhr føjede til: - Grundloven, flaget – Dannebrog, vores dronning, det danske sprog, den danske kultur og meget mere - alt sammen er I ved at tilegne jer.

- I vil jo ikke glemme det land, I kommer fra, eller hvor I er født, naturligvis ikke og skal jo heller ikke. Men nu har I valgt Danmark til, og jeg er stolt af, at I har valgt mit land til også at være jeres. I aviserne er der ofte omtaler og debatter om vores forventninger til jer. Men I har jo også forventninger til os – til Danmark, drømme måske. Det håber jeg, vi kan leve op til, så I med stolthed kan sige: i Danmark er jeg dansk statsborger.

- Må I respektere og glæde jer over Danmark, må I værne om og komme til at holde af vores land og må I få et liv her, hvor I og jeres familier trives, sluttede borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce