Annonce
Ugeavisen Vejen

Nyt fra Ældrerådet i Vejen kommune

Egon Nissen er formand for Ældrerådet i Vejen Kommune, som skriver om seneste nyt fra rådets arbejde i Ugeavisen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Vejen Ældreråd skriver om forebyggende hjemmebesøg,

April: Ved april-mødet fik Ældrerådet en orientering om Vejen Kommunes forebyggende hjemmebesøg i 2020 for borgere, der fyldte 75 år og 80 år.

De 75-årige tilbydes et fællesarrangement via en personlig invitation. Borgere, der ikke melder tilbage på invitationen, tilbydes et forebyggende hjemmebesøg. Borgere, der fylder 80 år, tilbydes et forbyggende hjemmebesøg det pågældende år.

Borgere, der er 82 år eller ældre, tilbydes mindst ét årligt forebyggende hjemmebesøg.

Ældrerådet er meget imponeret over indsatsen med de forebyggende hjemmebesøg i 2020. Der har jo ikke været optimale vilkår på grund af coronasituationen, men det er alligevel lykkedes at få fat i de fleste. Ældrerådet vil gerne opfordre til, at alle, der modtager tilbuddet om hjemmebesøg eller fællesarrangement, reagerer på invitationen.


Ældrerådet vil gerne opfordre til, at alle, der modtager tilbuddet om hjemmebesøg eller fællesarrangement, reagerer på invitationen.


Ønsker faste medarbejdere

Ældrerådet diskuterede, hvordan man kan minimere antallet af forskellige medarbejdere, der kommer i de enkelte hjem. En måde at reducere antallet på kunne være, at medarbejderne er organiseret i faste teams, således at hvert team har et fast område, de arbejder i. Det kunne muligvis reducere antallet af forskellige medarbejdere, der kommer i hjemmet. For at modvirke, at der kommer mange forskellige vikarer, kunne man ved f.eks. oprettelse af et vikarbureau internt i kommunen reducere antallet af forskellige vikarer, der kommer i de enkelte hjem.

Annonce

Mangel på personale

Ældrerådet debatterede også alle de prognoser og profetier, der peger på, at der bliver stor mangel på plejepersonale fremover, og spørgsmålet er, hvordan man kan imødegå det?

Ældrerådet vil gerne opfordre til, at der oprettes mange flere voksenlærlingepladser med voksenløn, og at medarbejdere på deltid bliver tilbudt at gå op i tid.

Derudover mener vi, at efteruddannelse af plejepersonalet er et vigtigt element også med tanke på, at mange sygeplejefaglige opgaver bliver udført af sosuassistenter.

Annonce

Seniorbofællesskaber

Ældrerådet ser også seniorboligfællesskaber som et vigtigt element, idet al erfaring viser, at ældre, der bor i seniorbofællesskaber, er meget sociale og rigtig gode til at hjælpe og støtte hinanden også i svære tider.

Der findes ikke ret mange seniorbofællesskaber i Vejen kommune og slet ingen i Vejen by.

Ældrerådet opfordrer derfor til, at byrådet og boligforeningerne har det med i deres overvejelser, når der fremover planlægges nye boligområder i hele Vejen kommune.

Vejen Ældreråd

Ældrerådet er et lovpligtigt råd, som vælges af og iblandt kommunens borgere på eller over 60 år.

Ældrerådet skal høres forud for, at Byrådet træffer beslutning i sager, der har betydning for ældre borgere i Vejen Kommune.

Ældrerådet kan af egen drift tage emner op.

Der er følgende medlemmer af ældrerådet for perioden 2018-2021:

 • Egon Nissen (formand)
 • Niels Peter Birkelund (næstformand)
 • Birgit Kousgård Pedersen
 • Manfred Otto Riedl
 • Gunnar Skov
 • Hanne Larsen
 • Ingrid Roed
 • Lars Tersbøl
 • Niels Christensen
 • Ole Kærsaa
 • Vagn Storm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank kan ikke længere være sin kones bedste ven: Nu har han sat hende fri 8:9

Annonce