Annonce
Ugeavisen Vejen

Nyt fra Ældrerådet i Vejen kommune

Egon Nissen, som bor i Rødding, er formand for Ældrerådet i Vejen Kommune Foto: Jacob Schultz
Formand for Ældrerådet i Vejen Kommune, Egon Nissen, skriver om beslutningerne på rådets seneste møde.

Ældrerådet skriver: Ældrerådet havde henlagt sit juni-møde til Holsted Aktivitetshus, hvor aktivitetshusets leder Dorthe Hallen gav ældrerådet en bred orientering om aktivitetshusets mange aktiviteter for ældre. Dorthe viste rundt i huset og kunne oplyse, at aktivitetshuset er ved at genåbne, men dog stadig med en del restriktioner. Aktivitetshuset tilbyder mange former for motion målrettet ældre, men stadig med begrænset deltagerantal. Dorthe oplyste, at der er rigtig mange foreninger, det er tilsluttet aktivitetshuset, og at de frivillige i aktivitetshuset yder en stor indsats hver dag. Ældrerådet er meget imponeret over Vejen Kommunes tilbud omkring aktivitetshusene. At de nu er ved at genåbne, er meget positivt, da de ældre længe har savnet aktiviteterne og det sociale samvær.

Hjemmeplejen

Ældrerådet debatterede hjemmeplejen i Vejen Kommune.

Det er Ældrerådets opfattelse, at der kommer rigtig mange forskellige medarbejdere hos den enkelte borger, der får hjemmehjælp, og vi håber meget på, at der bliver taget hånd om problemet, og at der bliver gjort en indsats for at minimere omfanget.

Ældrerådet er dog meget bekymret over, at private leverandører af hjemmepleje har måttet opsige samarbejdet med Vejen Kommune - angiveligt grundet for lave afregningspriser. Ældrerådet undrer sig over, at der er meget stor forskel fra kommune til kommune på, hvad man har beregnet en hjemmehjælpstime til at koste.

Ældrerådet er derfor meget bekymret for, om der kan rekrutteres tilstrækkeligt med nye medarbejdere i hjemmeplejen, hvis de private leverandører ikke længere er der.

Annonce

Kost

Ældrerådet fik svar på spørgsmålene fra sidste møde om strategiplanen for kosten på plejecentrene.

Ældre & Rehabilitering er opmærksom på, at dagens varme hovedmåltid udmærket kan serveres om aftenen på plejecentrene. På Lundtoft, Kærdalen og Enghaven prøver man pt. forsøgsvis at servere den varme mad som aftensmad på centrenes demensafsnit. Erfaringer med at indtage det varme hovedmåltid om aftenen i stedet for om middagen, vil blive vurderet efterfølgende.

Der er stor opmærksomhed på kosten og eventuelle særlige hensyn til kosten, hvad enten det er på grund af tygge-synkebesvær eller sygdomme/behandling af sygdomme. Specifikt i forhold til blodfortyndende medicin tilbydes der som udgangspunkt almindelig kost. Men hvis der er store udsving i værdier, så kan kosten være noget af det, man ser på for at kunne vejlede i forhold til, at borgeren kan få et mere stabilt niveauet af K-vitamin i kosten.

Der er ansat en diætist på ældreområdet, som er tilknyttet Madservice. Hun kan vejlede borgere individuelt, men bruger også en del tid på undervisning og vejledning af medarbejdere på området.

Annonce

Nattevagter

Vi fik også et tilfredsstillende svar på vores spørgsmål, om nattevagtsdækningen i ældreplejen er optimal: For et års tid siden viste en landsdækkende undersøgelse, at Vejen Kommune ligger over gennemsnittet, hvad angår normeringen i nattevagtsdækningen. Ældre & Rehabilitering modtager ikke klager omhandlende nattevagtsdækningen i kommunen – hverken hvad angår nattevagt på centre, i hjemmeplejen eller på sygeplejeområdet. Der er ej heller henvendelser fra medarbejdere om, at der skulle være problemer med at nå opgaverne.

Der er udvidet med et ekstra nattevagtrul pr. 1. april i år i forbindelse med åbningen af de sidste pladser på Lundtoft plejecenter. Det betyder, at der nu er to nattevagter tilknyttet dette center. Der er mellem 1–5 faste nattevagter på de 9 centre, og derudover kommer de udekørende vagter og sygeplejersker ind på centrene og hjælper til, hvis der er behov for det.


Ældrerådet er dog meget bekymret over, at private leverandører af hjemmepleje har måttet opsige samarbejdet med Vejen Kommune - angiveligt grundet for lave afregningspriser.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Jubilar: Økonomichefen er familiemenneske med stort F

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Tennis på et skævt bord i Glejbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Gå en tur i digternes fodspor

Ugeavisen Vejen

Sommerferie: Familier drog på lejr med Dansk Folkehjælp

Ugeavisen Vejen

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Ugeavisen Vejen

Vejen Kommune i charmeoffensiv: Mangel på dagplejere får kommunen til at holde åbent hus

Ugeavisen Vejen

Guide til en svalende dukkert: Her kan du bade i trygge omgivelser

Ugeavisen Vejen

Anbefalinger fra biblioteket: Det ydre betyder meget

Ugeavisen Vejen

Guide: Her kan du nyde nattehimlen

Ugeavisen Vejen

På lejr: KFUM-spejderne havde en herlig sommerlejr

Ugeavisen Vejen

Kolbøtte: Sportshandleren er blevet livredder

Ugeavisen Vejen

Flere doser er klar: Mange ledige tider til vaccination i Vejen fra uge 29

Ugeavisen Vejen

Ny afsøgning på havnen: Politiet lånte vandsøgshund i eftersøgning af forsvunden Gesten-borger

Ugeavisen Vejen

Jobpatruljen besøgte 50 virksomheder: 14-årig arbejdede alene om aftenen

Ugeavisen Vejen

Shelters kom hurtig i brug: Flyveklub har fået 30.000 kroner fra Friluftsrådet

Ugeavisen Vejen

Tip til sommerlæsning: Tre danske historiske romaner man bliver klogere af

Ugeavisen Vejen

Aldi hjælper Red Barnet med at sende børn på sommerferie

Ugeavisen Vejen

Lokal landmand: Gesten-afdelingen skaber aktivitet og liv i området

Ugeavisen Vejen

Vejen Billedskole gør klar til efteråret

Ugeavisen Vejen

Ny terapeut: - Min passion er at hjælpe børn og unge, der er i mistrivsel

Ugeavisen Vejen

Lakserytteren kigger forbi Vejen

Ugeavisen Vejen

Sødmefyldt sommerlæsning: Tre tip til lette kærlighedsfortællinger

Ugeavisen Vejen

Sommerferie: Her er 8 gode legepladser i Vejen Kommune

Annonce