Annonce
Ugeavisen Vejen

Nyt friluftskort er online

Vejen Kommune lancerer et nyt friluftskort, der viser en lang række vandre- og cykelruter rundt i kommunens dejlige natur. Her er det vandrere på tur på Kongeåstien. Foto: Vejen Kommune
Find inspiration til de næste mange ture i naturen på det nye friluftskort over Vejen Kommune. Kortet hentes på FriluftsVejen.dk.
Annonce

Er du til gå- og løbeture eller ture på cykel eller i kano og ønsker at opdage nye skønne steder i kommunen, så er der hjælp at hente. Vejen Kommune lancerer nemlig et nyt friluftskort, der viser en lang række vandre- og cykelruter rundt i kommunens dejlige natur. Det er også muligt at finde de steder, hvor man kan sejle i kano og kajak i søer og på åer. I det nye kort kan de forskellige motionsformer kombineres på det samme kort.

Systemet er brugervenligt og virker forholdsvist enkelt, både på pc og telefon. Indgangen er et kort over Vejen Kommune, hvor der via ikoner vælges ture for vandring, cykling eller sejlads. Dernæst kan du trykke på de markerede rutestreger og se en boks med en beskrivelse samt link til flere oplysninger om den aktuelle rute.

På kortet er der mulighed for at zoome ind på et område og se, hvor der står bænke, hvor der kan tappes drikkevand, og hvor der er offentligt tilgængelige toiletter. P-pladser kan også ses på kortet, så du på forhånd ved, hvor du kan sætte bilen. Det er desuden muligt at se, hvilke seværdigheder, der ligger i det valgte område, hvis gåturen skal indeholde andet end blot den rene gåoplevelse.

Annonce

Redskab for den nysgerrige

Det nye friluftskort indeholder også faciliteter og seværdigheder, som gør kortet velegnet til at planlægge sin tur hjemmefra. Data stammer både fra kommunens egne registreringer, men også fra GuideDanmark, som er den fælles database for dansk turisme. I databasen ligger værdifulde oplysninger om eksempelvis overnatning, seværdigheder eller spisesteder. Ved at kombinere registreringerne sikres det, at de bedste data kommer samlet i spil på kortet.

- Vi har forsøgt at gøre friluftskortet så brugervenligt som muligt og håber dermed, at folk har lyst til at bruge kortet og ser det som et godt overblik over de muligheder, der er for en aktiv tur ud i vores dejlige natur, siger Per Johansen, biolog hos Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Ofte benyttes faste ruter i omegnen, så hvis man er nysgerrig på, hvad andre områder i kommunen gemmer på af gode naturoplevelser, kan friluftskortet nu hjælpe på vej. Mange steder har private lodsejere lagt jord til vandrestierne, så husk at respektere evt. dyrehold eller skiltning, når du færdes på stierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce