Annonce
Ugeavisen Vejen

Pårørenderåd er bedre end bestyrelser

Ældrerådet med formand Egon Nissen i spidsen mener, at et pårørenderåd er bedre end en bestyrelse på de kommunale plejecentre. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Ældrerådet i Vejen Kommune mener, at pårørenderåd på de kommunale plejecentre vil gøre mere gavn end bestyrelser og endnu mere tilsyn.
Annonce

Vejen Kommune: TV2's udsendelser med skjulte kameraoptagelser om omsorgssvigt på plejecentre i Aarhus og Randers er heller ikke gået ubemærket hen hos Ældrerådet i Vejen Kommune. Rådet havde på sit seneste møde udsendelserne til debat.

- Ældrerådet drøftede programmet, og hvilke tanker TV-udsendelsen gav anledning til. Den måde, borgerne blev tiltalt på i TV2-udsendelsen, er ikke i orden. Det var forfærdeligt at se på, og viser blandt andet, hvor utroligt vigtigt det er, at plejepersonalet er uddannet til opgaven, lyder det fra Ældrerådets formand Egon Nissen i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Hvis kvaliteten i plejen ikke er tilfredsstillende, er det ene og alene et ledelsesansvar på det enkelte plejecenter. Flere af ældrerådsmedlemmerne har deres gang på plejecentrene i Vejen kommune. De tilstande, der blev dokumenteret i TV-udsendelsen, kan Ældrerådet ikke genkende som det generelle billede på plejecentrene i Vejen Kommune.

Annonce

Ingen bestyrelser

Forslaget om plejehjemsbestyrelser blev drøftet på mødet. Men efter Ældrerådets opfattelse kan hverken en bestyrelse eller endnu mere tilsyn afhjælpe de tilfælde, hvor medarbejderne ikke har den fornødne vilje eller empati til at udføre deres opgaver tilfredsstillende - det er alene et ledelsesansvar.


Ældrerådet er meget enig i, at et pårørenderåd på de enkelte plejecentre er en god idé, og det findes jo allerede mange steder i vores kommune. Desuden er der rigtig mange frivillige, der er tilknyttet de enkelte plejecentre - frivillige, der yder en stor indsats med mange aktiviteter til glæde for beboerne.

Egon Nissen, formand, Ældrerådet i Vejen Kommune


- Ældrerådet er meget enig i, at et pårørenderåd på de enkelte plejecentre er en god idé, og det findes jo allerede mange steder i vores kommune. Desuden er der rigtig mange frivillige, der er tilknyttet de enkelte plejecentre - frivillige, der yder en stor indsats med mange aktiviteter til glæde for beboerne, siger Egon Nissen.

På mødet drøftede medlemmerne også den manglende mulighed for kontant betaling i forbindelse med Sydtrafiks flexture, da et ældrerådsmedlem er vidende om, at der nu kun kan betales med Mobilepay.

- Ældrerådet mener ikke, at det er i orden. Det afskærer rigtig mange ældre fra at bruge ordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce