Annonce
Ugeavisen Vejen

Parterapeut: Det er noget af en rejse, jeg har været på

Lone Hauervig, der driver Sydjysk Parterapi i Vejen, er ny klummeskribent om Parliv i Ugeavisen Vejen. Foto: Jacob Schultz
62-årige Lone Hauervig har siden 2004 drevet Sydjysk Parterapi i Vejen. Fremover kan du hver måned læse hendes klumme "Parliv" i ugeavisen.

Vejen: De fleste i nærområdet har været der - på matiklen Skodborghusvej 4 i Vejen. Det er nemlig her, der i de første sommermåneder sælges jordbær, ærter og kartofler fra den lille vejbod.

Det er nok de færreste, der ved, kvinden i huset også står bag Sydjysk Parterapi.

- Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og klienter gennem min klinik, som i dag ligger i separate lokaler på den anden side af stuehuset, fortæller Lone Hauervig.

Vejen til uddannelsen som psykoterapeut har været lang for Lone Hauervig.

- Jeg er født og opvokset på Fyn, men rejste til København, hvor jeg blev uddannet på et revisionskontor. København var ikke lige mig, så jeg returnerede til Fyn og rykkede kort tid efter til Kolding, fortæller hun.

Annonce

Fik sin egen historie på plads

Efter forskellige job i det jyske og to børn rigere, landede hun i Vejen hos Danske Slagterier, hvor hun var ansat i 21 år. Det var også her, hun mødte sin mand Jørgen, som hun i år kan fejre sølvbryllup med.

Det var udfordringer i hendes eget parforhold, der i 2002 fik hende til at melde sig til et basiskursus i selvudvikling.

- Da jeg først var startet, vidste jeg, det var den vej, jeg ville fremover. Jeg følte dog, det var vigtigt, at jeg fik min egen historie på plads, før jeg kunne begynde at hjælpe andre, forklarer Lone Hauervig.


Kommunikation er fundamentet for et godt parforhold

Lone Hauervig


Sideløbende med sit faste arbejde blev hun uddannet familieterapeut - en fireårig uddannelse fra Systemisk Institut for Familieterapi.

- I løbet af min uddannelse arbejdede jeg rigtig meget med mig selv, og jeg ved, det kan være en sej process at komme igennem, men det er skønt, når man er ude på den anden side. Når jeg ser tilbage, kan jeg godt se, det er noget af en rejse, jeg har været på, siger hun.

Annonce

Egne erfaringer

Selvom klinikken tager meget af hendes tid, så bliver der også tid til egen-terapi - nemlig rideturene på hendes islandske hest Merkur:

- Det er virkelig terapi for mig. Jeg nyder naturen og stilheden på hesteryg.

Med gemalen bliver fritiden også brugt i den gamle campingvogn, og parret er bidt af Tyskland.

- Rhinen og Mosel-området er vi helt pjattede med, men Østrig er nu også skøn, siger Lone Hauervig.

Lone og Jørgen har en sammenbragt familie, som tæller fire børn og 13 børnebørn, og netop derfor har Lone stort fokus på bonusmødre i sin praksis.

- Jeg kender jo til de følelser, der følger med i den forbindelse, forklarer hun.

For et par år siden gik hun all in på sin praksis, og i dag tilbyder hun både online-forløb, e-bøger, kurser og meget mere.

- Her under coronaen har jeg fået virkelig travlt. Min klienter kommer fra hele landet. De har vænnet sig til, at alt foregår over en skærm, og der er mange, der føler sig mere trygge ved at kunne sidde i deres eget køkken og snakke med mig. Men jeg kan virkelig mærke, at parforholdende har krise under anden bølgen af coronaen, siger Lone Hauervig.

Læs Lones klumme på side 46

Lidt ekstra

  • Været frivillig i Kolding Krisecenter for voldsramte kvinder
  • Været ansat i projektet "Fra udsat til ansat" i cirka to år, hvor formålet var at styrke arbejdspladser i den private og offentlige sektor til at tage imod den mest udsatte gruppe i samfundet.
  • Efteruddannelse som stressvejleder og konfliktmægler
  • Medlem af Dansk Psykoterapeut Forening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce