Annonce
Ugeavisen Vejen

Peddersen og Findus - Rævejagten blev et tilløbsstykke på biblioteket

Der var fuldt hus - i hvert fald så fuldt, som sundhedsmyndighederne har tilladt det i denne coronatid, da Vejen Bibliotek onsdag havde inviteret til en børneteaterforestilling - Peddersen og Findus - Rævejagten i bibliotekets store flotte sal. Samtlige 50 billetter var blevet solgt på kort tid, og et kvarter før forestillingen var der en lang kø af børn og voksne udenfor i bibliotekets udlån. Foto: Søren Dippel
For første gang siden coronakrisens begyndelse har Vejen Bibliotek givet plads til en børneteaterforestilling og et fuldtalligt publikum. Onsdag gav Peddersen og Findus - Rævejagten således fuldt hus i bibliotekets store flotte sal.
Annonce

Vejen: Der var fyldt til sidste plads, da Vejen Bibliotek onsdag havde inviteret byens børn og voksne til at overvære en børneteaterforestilling Peddersen og Findus - Rævejagten. Selv om det måske ikke ser sådan ud på det store billede til denne artikel, blev forestillingen et tilløbsstykke.

Fra venstre: Nicklas Knudsen og Morten Nørby gav en børneteaterforestilling: Peddersen og Findus - Rævejagten for fuld musik. Foto: Søren Dippel

Sundhedsmyndighederne havde på forhånd givet tilladelse til, at 50 mennesker kunne få lov at overvære forestillingen, og det kom til at holde stik. Samtlige 50 billetter var blevet reserveret på kort tid, og samtlige 50 siddepladser var blevet målt ud, så publikum kunne sidde i behørig afstand til hinanden og til de to optrædende.

Både børn og voksne nød børneteaterforestillingen Peddersen og Findus - Rævejagten. Foto: Søren Dippel

De var Nicklas Knudsen og Morten Nørby fra København, og de havde et helt arsenal af ting og sager, som blev brugt i forestillingen. Den bød også på masser af skønsang og guitarspil.

Børneteaterforestillingen på Vejen Bibliotek spillede op til børnenes fantasi. Foto: Søren Dippel

Her fik vi et sædeles smukt genhør med Solen er så Rød Mor, Det er i Dag et Vejr, Hønsefødder og gulerødder i noget så usædvanligt som 7/4-takt og ikke mindst den efterhånden sjældent hørte Lille Sommerfugl.


Det er vigtigt at have hinanden - at spille, synge og lege sammen. Det er sjovt, spændende og dejligt - livsnødvendigt simpelthen.

Nicklas Knudsen og Morten Nørby, musikere og børneteaterskuespillere


- Trods coronakrisen er der nu blevet lukket så meget op, at vi igen er begyndt at turnere med vores børneteater. Mange steder har man efterhånden fundet ud af, at man sagtens kan gøre plads til den slags forestillinger, siger Nicklas Knudsen og lader forstå, at vi med nedlukningen i landets kulturliv også risikerer at tage magien ud af hverdagen.

Børneteaterforestillingen gav de yngste blandt publikum en plads i forreste række. Foto: Søren Dippel

Med forestillingen om en rævejagt spørger han og Morten Nørby, om det kan lade sig gøre at holde en sulten ræv fra de skræmte høns - uden brug af vold eller våben, men udelukkende ved hjælp af fælles opfindsomhed og lidt fyrværkeri.

50 børn og voksne overværede børneteaterforestillingen Peddersen og Findus - Rævejagten. Foto: Søren Dippel

- Det er vigtigt at have hinanden - at spille, synge og lege sammen. Det er sjovt, spændende og dejligt - livsnødvendigt simpelthen, fastslår de to musikere og børneteaterskuespillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Ugeavisen Vejen

Opråb fra Broen i Vejen

Annonce