Annonce
Ugeavisen Vejen

Projekt Askov Ny Bymidte er skudt i gang

Mandag den 22. februar 2021 sprang de virtuelle champagnepropper hos Vejen Kommune og hos styregruppen for Askov Ny Bymidte. Anledningen til denne ”fest” var, at starten til en ny bymidte i Askov blev skudt i gang.

Vejen Kommune har, i samarbejde med styregruppen for Askov Ny Bymidte, udarbejdet et kommissorium, som sætter retningen for det kommende arbejde.

Styregruppen for Askov Ny Bymidte er sammensat af borgere fra byen samt medlemmer fra Askov Bylaug.

Askov Bylaug har arbejdet med planerne for en ny bymidte samt regulering af trafikken gennem byen igennem en længere årrække. At disse planer nu ser ud til blive udført i praksis, vil forhåbentlig blive til glæde for byens borgere.

Der to formål med projekt Ny Bymidte:

1.Byforskønnelse af bymidten skal løftes i forhold til at skabe bedre by- og opholdsrum.

2.Indrette Askov by således, at den kan håndtere den nuværende og forventede trafikmængde i fremtiden.

Begge formål går hånd i hånd, så der kommer løsninger, der løfter Askov by og understøtter det særlige kulturmiljø, byen har.

Succeskriteriet for opgaveløsningen:

1.Der er en færdig bymidteplan med skitser, diagrammer og beskrivelser, der kan bruges som grundlag for prioritering af kommunale anlægsprojekter samt fondsansøgninger fra både Bylauget og/eller kommunen. Planen vil omfatte arealet rundt om dammen, op mod Askov Højskole ligesom vejen op til kirken er en del løsningen. Der skal ligeledes indtænkes ideer til henvisninger til Poul la Cour Museet samt Sløjdscenen.

2.Der er en færdig løsning på trafikafviklingen i Askov by, der understøtter byens særlige kulturmiljø.

En lille ad ‘hoc gruppe, bestående af medarbejdere fra Vejen Kommune samt 2 personer fra styregruppen for Askov Ny Bymidte, har til opgave dels at udpege 3 eksterne fagpersoner, der får mulighed for at give deres bud på en ny bymidte til Askov. Ud af de afgivne tilbud udvælger ad ‘hoc gruppen det projekt, der opfylder visionerne for Askovs Ny Bymidte.

Askov Bylaug

Askov er i dag Vejen Kommunes 6. største landsby med ca. 2000 indbyggere. Byen er vokset markant de sidste 10 – 15 år, og denne udvikling kalder naturligt på bymæssige tilpasninger, ligesom infrastrukturen i og omkring byen er hårdt belastet. Set i dette perspektiv er der nu taget hul på arbejdet med at skabe en ny bymidte i Askov. Kommissoriet for opgaven kan ses på Askov Bylaugs hjemmeside www.askovby.dk

Eventuelle spørgsmål og uddybninger kan rettes til formand for Askov Bylaug Else Flansmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce