Annonce
Ugeavisen Vejen

Røde Kors' aktiviteter i Vejen starter op igen

Røde Kors’ genbrugsbutik i Lindegade i Vejen åbner atter for kunderne. Det sker på mandag. På billedet ses fra venstre: formand Annette Houborg og sekretær Kirsten Ganer. Arkivfoto: Søren Dippel
Hos Røde Kors Vejen afdeling er de lokale Røde Kors aktiviteter godt på vej mod genåbning i takt med og i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes retningslinjer.
Annonce

Vejen: I Røde Kors butikken i Lindegade kan man igen gå på genbrugsjagt fra på mandag. Butikken åbner efter nedlukningen, dog med ændrede åbningstider fra 10-16 dagligt.

Butiksleder Karen Bodil Schmidt fortæller, at engagerede frivillige har brugt den seneste uge på at gøre klar til åbningen, og at alle glæder sig til igen at byde indenfor i butikken. I den forgangne periode er der også blevet brugt tid på at installere værnemidler, så sundhedsmyndighedernes vejledninger og retningslinjer overholdes, og både frivillige og kunder kan færdes sikkert og trygt i butikslokalerne.

Røde Kors bestyrelsen og butiksledelsen vil løbende vurdere og justere tiltag og retningslinjer for kunder og frivillige, hvis det skulle blive nødvendigt. Men Karen Bodil Schmidt forestiller sig ikke, at det bliver nødvendigt at skulle iværksætte yderligere tiltag, når kunder og frivillige er tilbage.

Hun fortæller yderligere, at det naturligvis er legalt og forståeligt, hvis der er frivillige, som ikke ønsker at genoptage den frivillige indsats i butikken lige med det samme.

- Der kan være tungtvejende grunde til, at enkelte frivillige ikke ønsker det, og der hersker kun forståelse og respekt for det, understreger Karen Bodil og opfordrer også:

- Alle er velkomne til at henvende sig i butikken, hvis man kan se sig selv som en del af Røde Kors' lokale indsats i Vejen - der er altid plads til nye frivillige i butikken.

Annonce

Besøgstjenesten og nørklerne

I Besøgstjenesten er genstart også lige om hjørnet. Præcis som i Røde Kors butikken følges sundhedsmyndighedernes retningslinjer nøje. Faktisk fastholdes i udgangspunktet den tidligere anbefaling med at holde to meters afstand mellem besøgsmodtager og besøgsven, og mødet kan tilstræbes at foregå udendørs. Ingen besøgsforhold genopstartes i sagens natur før både besøgsmodtager og besøgsven har accepteret forholdene - også i denne sammenhæng er det vigtigt, at alle føler sig trygge og sikre.

Røde Kors vil indgå i dialog med de lokale plejecentre, hvor der er besøgsforhold, så retningslinjerne overholdes.

Nørklerne vil efter den foreløbige plan starte op med deres aktiviteter til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce