Annonce
Ugeavisen Vejen

Røde Kors ferielejre mangler frivillige

Fantasilejren i Vejen ligger i uge 27. Hvis man ønsker at blive frivillig, kan man tilmelde sig frem til den 1. marts på ferielejr.dk. Foto: Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors mangler unge frivillige i Sydjylland, der vil være med til at give den bedste sommerferie til en gruppe børn, som har brug for en pause fra hverdagen.

Vejen: Bare én uge af din sommerferie. Det er, hvad Ungdommens Røde Kort håber, at nogen vil give, så udsatte børn og unge kan få en god sommerferieferie. Lige nu mangles der nemlig frivillige til ferielejren i Vejen.

Fælles for børnene er, at deres sommerferie ikke er lig med rejser og forkælelse i lange baner. Det er børn, der trænger til en ferie og et pusterum fra en hård hverdag, men hvis forældre ikke altid har overskuddet til at give dem en. Det kan være på grund af fattigdom, sygdom eller andre sociale udfordringer i familien.

Annonce

Coronakrisen har ramt hårdt

Hos Ungdommens Røde Kors oplever man, at coronakrisen har ramt familierne og dermed børnene hårdere end mange andre. Krisen gør, at flere børn har ekstra behov for at komme af sted.

- Mens fritidsaktiviteter og skoler har været lukket ned, er det gået hårdest ud over de børn, der i forvejen har det svært. De børn, der kommer på vores ferielejre, har manglet et pusterum fra en hård hverdag i familier med store sociale udfordringer, siger Troels Boldt Rømer, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors.


Den uge kan forandre deres fremtid, når de får succesoplevelser og gode rollemodeller.

Troels Boldt Rømer


Derfor efterlyser ungdomsorganisationen unge frivillige, der vil være hjælpere på en lejr i sommerferien.

- Som frivillig kommer du til at gøre en enorm forskel for børnene. Du er med til at give dem den bedste uge, hvor de får den opmærksomhed og de positive oplevelser, de har manglet i mange måneder nu. Den uge kan forandre deres fremtid, når de får succesoplevelser og gode rollemodeller, siger Troels Boldt Rømer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

VisitVejen-guiden er ude

Ugeavisen Vejen

Min barndom på landet

Annonce