Annonce
Ugeavisen Vejen

Røverkøb og håndværkertilbud: Danmarks billigste bolig blev handlet i Vejen Kommune

50.000 kroner for en bolig på 120 kvm og en grund på 808 kvm. Årets billigste hus er på landsplan solgt i Vejen Kommune på Bækkevej 58 ved Brørup. Foto: Boliga.dk
Bækkevej 58 ved Brørup blev handlet for 50.000 kroner. Billigste hus i kommunen kan lige nu købes på Ribe-Vejle Landevej 87 i Thorsted ved Bække.
Annonce

BRØRUP/THORSTED: 50.000 kroner for en bolig på 120 kvadratmeter og en grund på 808 kvadratmeter.

Årets billigste hus på landsplan er solgt i Vejen Kommune på Bækkevej 58 ved Brørup.

Det viser en opgørelse, som Boliga.dk har lavet over de kontante priser, som de billigste huse i hver af landets kommuner er solgt for i år.

Det billigste udbudte hus i Vejen Kommune finder man på Ribe-Vejle Landevej 87 i Thorsted ved Bække. Her får man 124 kvadratmeter bolig og en grund på 578 kvadratmeter med i handlen. Foto: Boliga.dk

Og markedet byder stadig på røverkøb og håndværkertilbud.

Det billigste udbudte hus i Vejen Kommune finder man på Ribe-Vejle Landevej 87 i Thorsted ved Bække. Her får man 124 kvadratmeter bolig og en grund på 578 kvadratmeter med i handlen.

Annonce

Billigt er relativt

Billigt er et relativt fænomen, når det gælder de danske huspriser.

Husmarkedet i hovedstadskommunen Frederiksberg er landets dyreste. Her var årets billigste handel en villa på 116 kvadratmeter til  8,15 millioner kroner. Det giver en kvadratmeterpris på over 70.000 kroner.

Det er langt foran den næstdyreste af de billige handler, som er en villa solgt i Gentofte Kommune til 3,9 millioner kroner.

- Det er et godt billede på spredningen på det danske boligmarked, forklarer boligøkonom Mira Lie Nielsen, der er chefanalytiker i Nykredit.

- Det er meget tydeligt eksempel på, hvor stor forskel der er på de højeste og laveste priser i landets kommuner. Markedet på Frederiksberg er for de få, da der ikke er så mange villaer i kommunen og heller ikke er mulighed for at udstykke nye grunde,  siger hun til Boliga.dk.

Annonce

Vanvittig forskel

Vejen Kommune er ikke det eneste sted, hvor huskøbere er kommet billigt til husnøglerne.

I ti andre kommuner er de billigste hushandler også indgået for under 100.000 kroner.

- Forskellen på top og bund er så vanvittig stor, at det kan virke helt absurd for nogen, at man kan købe et hus til 50.000 kroner. Det er nok langt fra samme kvalitet som villaen til otte millioner på Frederiksberg.

- De billigste salg i de billigste kommuner er ofte i en stand, som kræver en del arbejde. Men det understreger stadigvæk, at du kan få rigtig meget for pengene, hvis du kigger væk fra de store byer, siger Mira Lie Nielsen til Boliga.dk.


De billigste salg i de billigste kommuner er ofte i en stand, som kræver en del arbejde. Men det understreger stadigvæk, at du kan få rigtig meget for pengene, hvis du kigger væk fra de store byer.

Mira Lie Nielsen, chefanalytiker i Nykredit
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce