Annonce
Ugeavisen Vejen

Ramper åbner før tid

Der arbejdes på højtryk for at gøre helt klar til tidlig indvielse om godt en måned. Foto: Vejen Kommune
Hvis vind og vejr tillader det, åbner de nye motorvejsramper den 23. november. Den tidligere åbning end forventet betyder dog, at afkørslen ved Vejen Ø vil være spærret lidt længere end først beregnet.
Annonce

Vejen: Anlægsarbejdet med de nye motorvejsramper nord for Vejen er gået hurtigere end forventet. Det betyder ifølge borgmester Egon Fræhr, at ramperne åbner for trafik allerede den 23. november, hvis ellers vejret tillader det.

- Vi er glade for, at vi inden længe kan tage de nye ramper i brug. Ramperne har jo længe været et ønske fra især erhvervslivet i Vejen, men også fra borgerne, siger han i en pressemeddelelse.

For at åbne det samlede anlæg to uger tidligere end ventet, bliver det nødvendigt at spærre afkørslen ved Vejen Ø to uger længere end først udmeldt.

Annonce

Glæde hos transportvirksomhed

En af dem, der glæder sig til at tage de nye ramper i brug er Jakob Wiborg Hansen, direktør i transportvirksomheden K. Hansen Transport A/S.

- Som infrastrukturafhængig virksomhed i Vejen Kommune, er det en rigtig positiv begivenhed, at vi får tilføjet de 'manglende' til-/frakørsler til motorvejsnettet ved Vejen Ø. At de så endda åbner før tid, er kun ekstra glædeligt, siger direktøren i samme pressemeddelelse og tilføjer.

- Vi har omkring 200 på- og afkørsler dagligt, så alene den tidsfaktor, vi slipper for ved at kunne køre direkte til vores virksomhedsadresse, er stor. Derudover får vi mindre tung trafik gennem byområdet, hvilket er til fælles glæde.

Annonce

Tilsluttes eksisterende vejnet

Den nye motorvejsafkørsel udformes som en sløjferampe og bliver tilsluttet den eksisterende rundkørsel syd for motorvejen.

Nord for motorvejen bliver der etableret en ny rundkørsel, hvor både den eksisterende motorvejsafkørsel og den nye motorvejstilkørsel bliver tilsluttet.

Både rundkørsler og ramper dannes, så der kan køres med modulvogntog, og den sydlige rundkørsel vil fortsat være klar til en eventuel senere omfartsvej øst for Vejen.

Ramperne forventes at aflaste trafikken på Asbovej, Esbjergvej, Præstevænget og Gestenvej, og de ventes ligeledes at forbedre tilgængeligheden til den østlige del af Vejen - samt at understøtte den eksisterende planlagte erhvervs- og byudvikling i Vejen Øst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce