Annonce
Ugeavisen Vejen

Rasmussen: Se nu at få de vinterdæk på

Formand for Dæk Specialisternes Landsforening, tidligere ejer af Tobøl Dæk Erik B. Rasmussen, anbefalerne bilisterne af finde vinterdækkene frem. 10-15 procent når det aldrig. Foto: Steen Rasmussen
300.000 danskere kører lige nu med sommerdæk, og det er dumt, mener den tidligere ejer af dækfabrikken i Tobøl. Han vil have politikerne til at gøre det lovpligtigt at bruge vinterdæk.

TOBØL: 10-15 procent af bilisterne skøjter rundt på sommerdæk og helårsdæk lige nu, hvor sne og is gør vejene spejlglatte.

- Og det er dumt, mener den tidligere ejer af Tobøl Dæk, Erik N. Rasmussen. I Dækmagasinet gør han rede for situationen.

- Vinteren har hidtil igen været forholdsvis mild. På trods af det har avisernes overskifter i januar i utallige tilfælde været båret af uheld angiveligt grundet glat føre.

- De årlige dæktællinger i januar har vist, at andelen af personbiler på sommerdæk i vinterhalvåret har ligget rimeligt konstant på 10 til 15 procent, hvilket i 2020 var næsten 300.000 biler af den samlede vognpark.


De årlige dæktællinger i januar har vist, at andelen af personbiler på sommerdæk i vinterhalvåret har ligget rimeligt konstant på 10 til 15 procent, hvilket i 2020 var næsten 300.000 biler af den samlede vognpark.

Erik Neuberg Rasmussen


- Endvidere er andelen af biler på helårsdæk i stigning. Disse faktorer er måske årsagen til, at andelen af ulykker også er stigende i vinterperioden, som flere forsikringsselskaber konkluderer i takt med, at også de anbefaler vinterdæk, fastslår Erik N. Rasmussen.

- Naturligvis eliminerer brugen af vinterdæk ikke alle trafikuheld i vinterperioden, hvor fart og tilpasning af kørslen til forholdene også er en meget væsentlig faktor, men kører man med sommerdæk eller helårsdæk de dage, hvor føret klart er til vinterdæk, så for uheld markant.

- Så kampen om at overbevise politikerne og Færdselsstyrelsen om, at der også bør være en vinterdæk-lovgivning i Danmark på trods af, at vi har milde vintre, forsætter med uformindsket kraft.

Erik N. Rasmussen solgte for en del år siden Tobøl Dæk, men er stadig meget engageret i branchen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

VisitVejen-guiden er ude

Ugeavisen Vejen

Min barndom på landet

Annonce