Annonce
Ugeavisen Vejen

Rekordår hos ABC Lavpris: Har ansat 40 ekstra medarbejdere

Der er grund til smil hos dagligvarekæden ABC Lavpris. Her ses Povl Enemark, der er butikschef i ABC Lavpris i  Rødding. Arkivfoto: Dorthe Andresen
Corona har været god ved den lokale dagligvarekæde ABC Lavpris, hvis butikker i både Rødding og Holsted har bidraget godt til bundlinjen.
Annonce

Erhverv: Med et overskud efter skat på ikke mindre end 47 millioner kroner blev 2020 et rekordår hos dagligvarekæden ABC Lavpris, der driver 14 butikker i Jylland og på Fyn, herunder forretningerne i Holsted og Rødding.

Kædens regnskab for 1. oktober 2019 til 30. september 2020 er netop afsluttet, og det samlede resultat for hele kæden viser et overskud efter skat på godt og vel 47 millioner, oplyser ABC Lavpris i en pressemeddelelse.

- Der har været ekstra stor vækst i omsætningen på grund af corona. Vi er vækstet meget på drikkevarer og sukkervarer. Det er et rekordresultat. Vi har ikke præsteret så højt før. Vi vidste godt, at vi ville lave et bedre resultat, men vi vidste ikke, at det blev så højt, fortæller kædens direktør Ejvind Okholm.

Han vil ikke fortælle om omsætningen i den enkelte forretning, men butikkerne i både Holsted og Rødding har også haft fremgang i årets løb.

- De har bidraget godt begge to til helheden. Det går rigtig godt i begge butikker, siger direktøren.

Han skønner, at kæden har ansat et sted mellem 30 til 40 nye medarbejdere i det forgangne år for at kunne følge med efterspørgslen. Det svarer til cirka to ekstra medarbejdere i hver butik.

- Vi vil jo gerne være foruden corona, men nu er den her jo, og vi må have åbent, og så skal vi sørge for at gøre det på en forsvarlig måde. Der er vi glade for, at vi har så store butikker, siger Ejvind Okholm.

Den store vækst i omsætningen samtidig med et stabilt omkostningsniveau har øget den samlede bundlinje i dagligvarekæden med godt og vel 13 millioner.

Annonce

Nye flaskeautomater

Kæden går nu i gang med at investere i blandt andet nyt IT. I efteråret fik butikken i Holsted to nye flaskeautomater, og det samme sker i forretningen i Rødding her i løbet af foråret.

- Vi har valgt at opgradere fra en til to flaskeautomater i alle butikker, fordi mængden af emballage stiger, så det er nødvendigt, fortæller Ejvind Okholm.

Han forventer et lille fald i omsætningen i dette regnskabsår.

- kombinationen af vores fantastiske koncept og de allerbedste medarbejdere gør, at vi ser positivt på de kommende år, siger Ejvind Okholm.

ABC Lavpris

  • ABC Lavpris består af 14 butikker.
  • Kæden har cirka 700 ansatte.
  • Årsomsætningen nærmer sig 1,5 milliarder inklusive moms.
  • Det udgør cirka 1 procent af det totale dagligvaremarked.
  • Til september kan kæden fejre 40-års jubilæum.
  • Butikkerne er store lavpris-supermarkeder med mere end 6000 varenumre i fast sortiment.
  • Der sælges samtidig mange partier til spotpris.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce