Annonce
Ugeavisen Vejen

Restauratør er i tvivl om han vil åbne for udeservering: - Jeg mangler svar på en stribe spørgsmål

I løbet af næste uge beslutter Said Moosavi, om han vil åbne spisestederne Orangeriet og Cafe N  for udeservering den 21. april.  Arkivfoto: Søren Dippel
Folketingets plan for genåbning giver mulighed for at restauratører kan servere mad og drikkevarer udedørs fra den 21. april, hvis gæsterne viser coronapas. Said Moosavi, der står bag Orangeriet og Café N i centrum af Vejen, overvejer om han skal gribe den mulighed.

Vejen: Udsigten til at nyde en fadøl og en burger i solen er rykket indenfor rækkevidde, efter et bredt flertal i Folketinget har besluttet, at der fra den 21. maj må serveres udenfor for gæster, der viser deres coronapas.

Den lokale restauratør Said Moosavi mangler dog svar på flere spørgsmål, inden han beslutter, om han vil åbne Orangeriet og Café N  i Vejen by for udeservering. Spisestederne har plads til henholdsvis 18-20 og 30 gæster udendørs.

- Jeg har endnu ikke besluttet, om jeg skal genåbne eller ej, for jeg har mange ubesvarede spørgsmål. Hvordan skal vi kontrollere gæsternes coronapas? Og hvor mange vil sidde udenfor og spise i slutningen af april, spørger han.

Det danske vejrs uforudsigelighed spiller også ind.

- En dag skinner solen, næste dag kan det være dårligt vejr, og så er det svært at planlægge, hvor mange medarbejdere, der skal kaldes på arbejde. Og hvis det lige pludselig bliver regnvejr, mens folk sidder og spiser, hvad skal vi så gøre, når de ikke må rykke indenfor?

Han vil tænke sig grundigt om.


Jeg har endnu ikke besluttet, om jeg skal genåbne eller ej, for jeg har mange ubesvarede spørgsmål.

Said Moosavi, restauratør, Vejen


Annonce

Økonomisk spørgsmål

- Hvis al indendørs servering skal holdes lukket, og åbningen kun handler om  udendørs servering, så vil mine indtægterne ikke hænge sammen med mine udgifter. Jeg skal jo stadig betale husleje og alle andre faste udgifter.

Han har holdt lukket i sine to forretninger siden før jul, og har fået økonomisk tilskud via corona-hjælpepakkerne.

- Jeg skal også have fundet ud af, om hjælpen forsvinder helt, hvis jeg åbner for udendørs servering.

Han vil spørge blandt andre sin revisor til råds, inden han beslutter sig for, hvad han vil gøre.

- Der er heldigvis god tid, for det er jo først den 21. april, der åbnes for udeservering.

Hvordan har du det med at skulle bede gæsterne vise coronapas?

- Hvis man ser på hele verden, så er mange mennesker døde med corona, så vi bliver nødt til at passe på hinanden og tage hensyn. Så må vi lære at leve i den situation, vi står i. Jeg glæder mig til den almindelig hverdag vender tilbage.

Said Moosavi regner med, at han i løbet af næste uge beslutter, om han vil åbne for udeservering eller ej.

Lukket siden før jul

På grund af coronarestriktionerne lukkede Orangeriet og Cafe N, der ligger i Vejen by, ned før jul.

Spisestederne drives af restauratør Said Moosavi.

Han modtager kompensation fra staten til de faste udgifter og tabt omsætning. Samtidig har han fire-fem medarbejdere hjemsendt på lønkompensation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce