Annonce
Ugeavisen Vejen

Robot indtager apoteket

I den kommende tid kan man opleve en smule ombygningsrod på Vejen Trolde Apotek. Det skyldes, at der gøres plads til en varerobot. Foto: Peter Leth-Larsen
I den kommende tid kan man opleve en smule ombygningsrod på Vejen Trolde Apotek. Det skyldes, at der gøres plads til en varerobot.
Annonce

- Vejen Trolde Apotek har nu vokset sig så stor, at det giver mening med en varerobot. Vi har simpelthen problemer med at have plads til alle lægemidlerne. Ved at få en robot ind, kan vi opbevare mere medicin på mindre plads. Samtidig vil vi kunne ekspedere flere kunder i timen, hvilket vil blive en stor hjælp når vi har spidsbelastning, fortæller apoteker Peter Merrild.

Førhen var det kun de allerstørste apoteker, hvor det kunne svare sig med en robot. Som så meget andet teknologi, så falder priserne, og modellerne er blevet noget mindre. Derfor passer en lille robot perfekt ind i Vejen Trolde Apoteks koncept, forklarer apotekeren.

- Kunderne forventer en hurtig og nærværende ekspedition, når man samtidig er i Vejen for at handle. Personalet bliver ved kunden og får bedre tid til den faglige rådgivning, mens robotten klarer det manuelle arbejde, forklarer apotekeren.

Apoteket er fra etableringen i 2018 forberedt, så der kan komme en robot ind. Så det kræver kun en meget lille ombygning at få gjort plads.

- Det er mit held, at min forgænger Ulla Poulsen var fremsynet og gjorde klar til en robot. Vi kommer nok til at rode lidt i et par dage, men har selvfølgelig åbent som sædvanligt. På trods af corona-situationen, så kan vi holde den tidsplan, vi har lagt. Fredag efter Kristi Himmelfart er robotten fyldt med varer og så burde vi være kørende. Vi skal godt nok lave nogle dokumenter, så vi kan få både robot og teknikere fra Tyskland ind over grænsen, men mon ikke det er et anerkendelsesværdigt formål, at styrke det lokale sundhedsvæsen i Vejen, siger apotekeren.

Når robotten er på plads, udskriver apoteket en lille navne-konkurrence så byens ”nye borger” kan få et passende navn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce