Annonce
Ugeavisen Vejen

Sønderskov gør klar til rykind ved julemarked

Med i programmet er også gratis kørsel i hestevogn rundt ved Museet på Sønderskov. JV-arkiv
I weekenderne 23.-24. november og 30. november-1. december 2019 byder Museet på Sønderskov til julemarked på den gamle herregård for 30. gang.
Annonce

Brørup: Museet på Sønderskov har fejret jul lige siden, det flyttede ind i den gamle herregård syd for Brørup i 1990. Det vil sige, at det i år er 30. gang, der holdes ”Jul på Sønderskov”. Arrangementet er årets største på museet, og det holdes oppe af de mange frivillige hjælpere og aktører, hvoraf mange vender tilbage år efter år.

Sønderskov fyldes igen i år med spændende boder med masser af varer, fremgår det af en pressemeddelelse. I Riddersalen og på gårdspladsen er der levende musik, bl.a. ved Vejen Musikskoles elever.

Bagerst i haven ved Havehuset står en julecafé, hvor man kan købe en varm kop kaffe eller en kold sodavand og nyde lune æbleskiver eller et stykke kage. Her kan man også lave sin egen juledekoration eller købe pyntegran med hjem. Fra smedjen lyder hammerens slag og den svage duft af røg kommer en i møde.

Julemarkedet

Jul på Sønderskov løber over to weekender. Det sker den 23.-24. november og 30. november-1. december – alle dage fra klokken 11-16.

Entre: 60 kroner for voksne. Gratis for børn.

Annonce

Gæster i hestevogn

Rundt om Sønderskovs park og have kører en hestevogn, og gæsterne kan få en tur ganske gratis.

I herregårdens køkken fyres der op i det gamle jernkomfur, og herfra spreder duften af hjemmelavede vafler sig i hele huset. Her koges også klejner efter en meget gammel opskrift fra Larsens Hotel i Holsted, og man kan få smagsprøver og en opskrift med hjem. På førstesalen findes Juleklippeværkstedet og Nissehulen. Juletræerne er pyntede, og i husets Havestue står det store træ pyntet, som det så ud i starten af 1900-tallet på Askov Højskole.

Jul på Sønderskov tiltrækker hvert år cirka 2.200 gæster fra Vejen Kommune og de omkringliggende kommuner. Der deltager cirka 25 frivillige personer til arrangementet, både som aktører og til servicering af markedets mange gæster og boder.

Julemarkedet på Sønderskov er for alle aldre. JV-arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce