Annonce
Ugeavisen Vejen

Salonen GRO er Christinas nye eventyr: - Når man træder ind i Gro, træder man ind i mit hoved

I Christina Brix' frisørsalon GRO kommer der hverken til at være hvide vægge, radio eller sladderblade. Alt det har hun erstattet med mørkegrønne vægge, wellnessmusik og masser af forskellige planter og blomster. Foto: Jacob Schultz
Den 35-årige Christina Brix er ved at klargøre sin nye frisørsalon GRO i Vejen. For kunden bliver det som at træde ind i Christinas tanker og drømme.

Vejen: Omgivet af mørkegrønne vægge og et plantehav skal den nye frisørsalon GROs kommende kunder sidde med ro i maven, mens kyndige hænder lader saksen danse gennem deres lokker.

De skal føle, at de træder ind i en form for hyggelig eventyrhule, hvor de kan efterlade hverdagens stress og jag ude foran døren. En eventyrhule, der afspejler frisøren Christina Brix' passioner og drømme.

- Når man træder ind i GRO, så træder man lidt ind i mit hoved. For det er alle mine passioner og drømme samlet i samme lokale. Det er lidt huleagtigt, hvor man glemmer tid og sted, siger hun.

Blå bog

Christina Brix er 35 år.

Siden 2011 har hun sammen med en kompagnon ejet frisørsalonen Hair Lounge i Vejen.

Den 15. marts står hendes nye frisørsalon GRO klar.

Hun blev uddannet frisør i Vejen i 2007.Siden 2011 har hun sammen med en kompagnon haft frisørsalonen Hair Lounge i Vejen. Men den 28. februar i år afsluttede hun det eventyr for at påbegynde et nyt: frisørsalonen GRO.

- Jeg har gået med nogle tanker og drømme de sidste to-tre år, som jeg havde et behov for at udleve, og så kunne jeg mærke, at det var nu. Det er en frisørsalon, jeg åbner, men det bliver også mit kreative rum, hvor jeg kan udleve mine drømme

Annonce

En rolig grøn

Ved at kombinere sine drømme og passioner håber Christina, at GRO kan blive mere end blot end frisørsalon. De mørkegrønne vægge skal suppleres med forskellige dufte og afslappende wellnessmusik, der skal give kunderne ro.

- Kunderne skal komme ind og føle, at de har min tid og min fulde opmærksomhed. De skal komme ind og føle, at de kan være sig selv og være omgivet af ro, siger hun og tilføjer:

- Det er faktisk videnskabeligt bevist, at når vi opholder os i grønne miljøer, så falder vores stressniveau og vores velbefindende øges - både ved mænd og kvinder.

Christina er sammen med sin samlever Thorbjørn Schütt ved at klargøre salonen til åbning. - Når jeg kigger på byens andre saloner, er de lyse og super flotte, og det er jo en måde at gøre det på. Men jeg gør det lidt mere mørkt, hyggeligt og frodigt. Det meste af salonen er malet mørkegrøn, så man føler, man bliver omsluttet af hygge og varme. Foto: Jacob Schultz

Men videnskaben er ikke den eneste grund til, at planterne kommer til at spille en væsentlig rolle i salonen GRO.

For Christina nærer en dyb kærlighed til blomster og planter. Et forhold, der startede i en kæmpe have fyldt med blomster i Gamst, da Christina var barn.

Blomsterhaven var hendes forældres, og hun brugte adskillige timer på at undersøge alle blomster og planter, der voksede i haven.

- Begge mine forældre er havemennesker, så det er vel lidt en "skade" derfra, men som jeg har elsket alle dage. Og så øvede vi blomsternavne hos min bedstemor, imens vi gik i haven.

Annonce

Et blomsterliv

I dag er det irrelevant for Christina, om det er den gule mælkebøtte eller de farverige lupiner. Hun har forelsket sig i alle blomster og planters farver, former og dufte. Og netop derfor skulle planterne og blomsterne med i GRO.

- Jeg har haft min veninde Kamilla fra Acacia Blomster med ind over i forhold til planter for at skabe den helt rigtige stemning. For det skal være en oplevelse at træde ind i GRO.

For Christina var det meget naturligt, at hun skulle være frisør. - Jeg har altid haft en stor interesse for mode og det at kunne ændre udseende. Jeg har siddet mange timer foran spejlet og sat elastikker i håret og testet mange farver. Og jeg er bare et kreativt menneske, og det er frisørfaget også, siger hun. Foto: Jacob Schultz

Selvom det på grund af coronavirussen endnu er uvist, hvornår Christina kan tage imod kunder i hendes hyggelige eventyrshule GRO, så står den færdig til den 15. marts. Og kalenderen er allerede fyldt op med kunder, der venter på at tage del i hendes nye eventyr.

- Det er vildt fantastisk at se den opbakning og støtte, man får. Det er også derfor, jeg tør åbne min egen salon, selvom vi ikke ved, hvornår vi må åbne, og om der kommer endnu en nedlukning. For jeg ved, at der står en masse loyale kunder klar til at støtte mig, afslutter Christina.

For Christina er det vigtigt, at hun med god samvittighed kan sende en glad kunde ud af døren. Derfor siger hun også sin ærlige mening, hvis kunden har en idé, hun ikke er helt enig med. Men så giver hun også kunden sin fulde opmærksomhed, så de sammen kan finde en anden løsning, der sikrer et smil på kundens læber. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce